Browar Arkowy - crocco warzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • crocco
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.12
    • 590

    #61
    Warka 64
    Pilzneński-7kg
    carared-2kg
    monachijski-1kg
    cara-crystal-0,5kg
    caramunich-0,5kg


    5st-10min
    65st 30min
    72 st-40min
    78-filtracja

    64/1

    Marynka-35g-75min
    lubelski-20g-45min
    lubelski-20g-15min
    wyszło 15l-18blg.Dolałem 5l wody -20l i 15blg
    drożdże T-58

    64/2marynka-25g-60min
    cascade-30g-10min

    wyszło 21l-15blg

    drożdże s-23

    64/3

    marynka20g-60min
    lubelski 20g 20min
    1kg cukier trzcinowy ,300ml syrop orzech laskowy z Lidla
    Wyszło 17l-13,6blg
    drożdże mutons

    Warka 65

    5kg wędzony weyermana(zakupiony w sklepie w Mikołowie z nalepką Piwodziej)-w smaku ani zapachu nie było wędzoności-nie wiem co to jest.
    4kg monachijski
    3kg pilzneński
    0,5kg cara-crystal
    0,5 kg caramunich

    65st-40min
    72st-50min
    78st-filtracja

    65/1

    hell.taurus-15g-60min
    styrian golding-30g-15min
    wyszło 20,5l-21blg
    drożdże s-33

    65/2

    marynka 20g-60min
    perle 30g-10min
    wyszło16,5l-12,5blg
    drożdże T-58

    Comment

    • crocco
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.12
      • 590

      #62
      Warka 66
      Zasyp

      pszeniczny jasny-3,5kg
      pszeniczny ciemny-2,5kg
      pilzneński-4kg
      abbey-0,7kg
      carabelge-1,1kg

      pszeniczne-45st-20min
      +reszta 65st-30min
      72st-40min
      78 filtracja

      chmielenie

      warka 66/1

      hel. taurus-15g-60min
      hel.hersbrucker-30g-15min

      drożdże s-23
      wyszło 20l-19blg

      warka 66/2

      marynka 20g-60min
      cascade-30g-10min

      drożdże brewfarm blanche
      wyszło 20l-16blg

      warka 66/3

      hel.taurus-35g-60min
      cascade-30g-10min
      glukoza 0,5kg-5min
      drożdze-s-33

      wyszło 14l 12blg

      Comment

      • crocco
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2010.12
        • 590

        #63
        Warka 67 Niby Saison

        Zasyp

        7,5 kg-pilzneński
        2kg wiedeński
        2 kg pszeniczny
        0,5 carared
        0,3 kg carabelge
        0,2 kg zakwaszający
        0,06 carafaI

        53st-30min
        64st-40min
        72 st-20min
        78 wysładzanie

        Warka 67/1
        30g Marynka-65min
        20g Lubelski-20min
        10g Lubelski-5min
        dodatkowo
        10g curacao-9min
        10g curacao 2 min
        250g glukozy-5 min

        drożdże 3522 Ardennes
        wyszło 20l-16blg

        Warka 67/2

        30g Marynka-60min
        20g Cascade-20min
        10g Cascade-5min

        dodatkowo
        15g kolendra-10min
        10g curacao -5 min

        drożdże Mutons
        wyszło 20l-17blg

        Warka 67/3
        Marynka-30g-60min
        Lubelski 30g-10min 1l sok malinowy Paola-5 min
        250g-glukoza 5min

        drożdże S-33

        Wyszło 20,5l-12blg

        Comment

        Przetwarzanie...
        X