Łosiowy browar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • glysio
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.03
    • 5

Łosiowy browar

No to ruszyło... Mam nadzieję, że po kilku tygodniach będę mógł sie pochwalić, że mam pierwszą warkę za sobą. Po wielu godzinach poświęconych na czytanie i zbieranie informacji o domowym piwowarstwie przyszła pora na podjęcie jedynej słusznej decyzji.
    W sobotę 26.03 rozpoczęło się pierwsze zacieranie - na początek Pal Ale z zestawu zakupionego w BA. Wydaje mi się że wszystko przebiegało zgodnie z procedurą, aczkolwiek miałem małe problemy z doprowadzeniem brzeczki do wrzenia przed chmieleniem (długo to trwało) ale w końcu się udalo. A teraz wszystko pięknie pracuje w fermentorze - aż miło popatrzeć jak drożdże się uwijają. Oby tak dalej...
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24057

Gratulacje. Łosiowy to od ... ?

Heh, fajnie brzmi Pal Ale, na bank powinno być podwędzane, albo przynajmniej zabutelkowane w PETy
    (przepraszam, nie mogłem się powstrzymać )
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-04-01, 15:33.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Related Topics

Collapse

• Smakoszpiwa96
      Czy wszystko okej?
      Smakoszpiwa96
      Cześć,
      Tydzień temu z niedzieli na poniedziałek przygotowałem swoją pierwszą brzeczke. Po około 24h drożdże wystartowały, wszystko przebiegało na moje oko w porządku. Dzisiaj sprawdzając, jak się sprawy mają zauważyłem, że na powierzchni pływają fusy coś Ala martwe drożdże,...
      2020-02-17, 19:46
    • mlody_murowana
      Hurt Piwa - procedura zawieszonego podatku akcyzowego
      mlody_murowana
      Witam wsystkich Forumowiczów!!!!

Czy ktoś z Was Szanowni Forumowicze orientuje się czy w Polsce znajdują się hurtownie, które mogą sprzedawać polskie piwo na eksport w procedurze zawieszonego podatku akcyzowego?
      Jestem zainteresowany zakupem piwa w ilościach pełnosamochodowych...
      2009-12-28, 10:56
    • Cavca
      Stout - duży problem z fermentacją
      Cavca
      Witam serdecznie,

Wielka prośba o pomoc - w sobotę 6 sierpnia uwarzyłem stouta z wasabi w oparciu o recepturę brewdoga, wyszło mi nieco wyższe blg niż zakładane, przed zadaniem drożdży ok. 19 stopni. Drożdże z poprzednio warzonej warki (english ipa - klon Old World IPA z...
      2016-08-11, 09:30
    • allievo
      Moje warzenie - allievo
      allievo
      Cześć i czołem!
      Dziś był mój debiut. Uwarzyłem "Prawdziwy Stout 12Blg" z ekstraktów z BA.
      Oto moje refleksje i pytanie:
      Z racji że to moje pierwsze warzenie, cała procedura trwała dłuuuugo (ze sprzątaniem ok 6h!)
      Chyba najdłużej trwało zagotowanie...
      2015-07-16, 19:34
    • ART
      BlueRoomBrewery, Piwo Przodków
      ART
      Uwaga! Pjenknik robi konkurencję piwom smakowym! tyle że nasz dottore nie dodaje żadnych podejrzanych składników

przed sobą mam ubiegłoroczne Piwo Przodków, zamknięte jeszcze w butelce z patentem o poj. 0,66l.

nalewając to piwo do szklanicy należy uzbroić...
      2003-05-26, 20:33
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...