Witam forumowiczów,
dziękuję ze encyklopedię, którą tutaj stworzyliście. Zachęciło mnie to warzenia piwa. Zakupiłem zestaw z CP i uwarzyłem według przepisu.
Warka 1: Kölsch
# Słód pilzneński 3,2 kg
# Słód pszeniczny 0,8 kg
Zacieranie:
62-64 50min
72 10min
Filtracja, wysładzanie
Gotowanie 60`:
Chmiel Lubelski
0` 40g
45` 10g
Wyszło 11blg (nie wiem ile litrów bo nie mam miarki na fermentatorze, ale więcej niż pół)
Drożdże Safbrew S-33 zadane w temp. 30 stopni.
Fermentacja burzliwa w temp. 21 stopni (aktualnie 3 dzień i BLG zeszło do 4)
Mam pytanie czy przelać na cichą (piany już praktycznie nie ma)?
dziękuję ze encyklopedię, którą tutaj stworzyliście. Zachęciło mnie to warzenia piwa. Zakupiłem zestaw z CP i uwarzyłem według przepisu.
Warka 1: Kölsch
# Słód pilzneński 3,2 kg
# Słód pszeniczny 0,8 kg
Zacieranie:
62-64 50min
72 10min
Filtracja, wysładzanie
Gotowanie 60`:
Chmiel Lubelski
0` 40g
45` 10g
Wyszło 11blg (nie wiem ile litrów bo nie mam miarki na fermentatorze, ale więcej niż pół)
Drożdże Safbrew S-33 zadane w temp. 30 stopni.
Fermentacja burzliwa w temp. 21 stopni (aktualnie 3 dzień i BLG zeszło do 4)
Mam pytanie czy przelać na cichą (piany już praktycznie nie ma)?
Comment