u bnp

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wittorio998
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.03
    • 32

Ja tam się nie znam ;-) ale na sto warek i dziewięć lat nigdy nie stosowałem żadnych środków chemicznych do czyszczenia lub odkażania. Pilnuję tylko jednej sprawy: wszystko od razu myję i składuję PO WYSUSZENIU !!! Może ten kierunek ?

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19295

Zapominasz o naturalnie występującej mikroflorze. Może u ciebie taka nie występuje. U mnie pleśń sobie rośnie gdzie popadnie.

Comment

• wittorio998
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2005.03
        • 32

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        Zapominasz o naturalnie występującej mikroflorze. Może u ciebie taka nie występuje. U mnie pleśń sobie rośnie gdzie popadnie.
        UPS! Może to już jest mikrofauna ? U nas w biurze, w szklankach wyrosła kiedyś cywilizacja.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19295

Trochę mi brakuje tych Twoim enzymowych piwek, ale RISy i portery 30 blg są dużo smaczniejsze

Comment

Related Topics

Collapse

• Bractwo_Mocne2
            Piwo w czasach Chrobrego - jęczmienna breja czy coś a la Lambic?
            Bractwo_Mocne2
            Czytam właśnie powieść Bolesław Chrobry A. Gołubiewa, w której wszyscy (kmiecie, białki, woje, książęta) od rana do nocy raczą się piwem i właściwie wszyscy je produkują - mieszkańcy leśnych osad w ramach piwowarstwa domowego. Inni na skalę przemysłową - na początku powieści...
            2020-05-19, 18:16
          • darekd
            Jadrníček, Náměšťák 12%
            darekd
            Browarek z miejscowości Náměšť na Hané znajdującym się w okolicach Ołomuńca. Ta nizinna, środkowa część Moraw nosi nazwę Haná lub Hanácko i znana jest m.in. z upraw jęczmienia przeznaczonego na produkcję słodu.

Więcej o browarze:
            https://www.browar.biz/forum/piwo/piwo-gdzie/knajp...
            2024-11-02, 00:06
          • e-prezes
            Browar Bałtów, Porter Bałtowski
            e-prezes
            Wszystkie piwa, łącznie z brzeczkowym napojem mają oprawę (i ety) związaną z dinoparkiem. To jest produkt poza główną linią i raczej tylko dlatego, że po sezonie, gdy nie ma takiego przerobu piw do jedzenia był czas (i wolne tanki), by urzeczywistnić marzenie piwowara na coś ekstra. Niestety...
            2023-09-11, 16:15
          • nuker44
            Zacieranie - Kolor Zacieru
            nuker44
            Witam, przed chwila skonczylem zacieranie i piwo ma kolor mataliczny/szary. Warzyłem weizena ze słodów z strzegomu. Jest to moja pierwsza warka z zacieraniem dlatego zadziwił mnie kolor. Czy taki kolor jest normalny ? jest sens wogole to chmielic i zadawać drożdze ?

Składniki: ...
            2016-08-29, 21:02
          • Anahan89
            Pszeniczne a zacieranie na lenia
            Anahan89
            Hej, mam pytanie odnosnie zacierania pszenicznego na tzw. Lenia. Czy piwo wyjdzie?. Slyszalem ze wazna jest ta przerwa ferulikowa ktora wyciaga te charakterystyczne aromaty, a wygodniej byloby mi poprostu sypnac slod i odczekać te kilkadziesiat minut. Prosze o wasze porady, opinie jak widzicie sens...
            2018-01-23, 09:20
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...