u bnp

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wittorio998
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.03
    • 32

    #61
    Ja tam się nie znam ;-) ale na sto warek i dziewięć lat nigdy nie stosowałem żadnych środków chemicznych do czyszczenia lub odkażania. Pilnuję tylko jednej sprawy: wszystko od razu myję i składuję PO WYSUSZENIU !!! Może ten kierunek ?

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19306

      #62
      Zapominasz o naturalnie występującej mikroflorze. Może u ciebie taka nie występuje. U mnie pleśń sobie rośnie gdzie popadnie.

      Comment

      • wittorio998
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2005.03
        • 32

        #63
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        Zapominasz o naturalnie występującej mikroflorze. Może u ciebie taka nie występuje. U mnie pleśń sobie rośnie gdzie popadnie.
        UPS! Może to już jest mikrofauna ? U nas w biurze, w szklankach wyrosła kiedyś cywilizacja.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19306

          #64
          Trochę mi brakuje tych Twoim enzymowych piwek, ale RISy i portery 30 blg są dużo smaczniejsze

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • Bractwo_Mocne2
            Piwo w czasach Chrobrego - jęczmienna breja czy coś a la Lambic?
            Bractwo_Mocne2
            Czytam właśnie powieść Bolesław Chrobry A. Gołubiewa, w której wszyscy (kmiecie, białki, woje, książęta) od rana do nocy raczą się piwem i właściwie wszyscy je produkują - mieszkańcy leśnych osad w ramach piwowarstwa domowego. Inni na skalę przemysłową - na początku powieści...
            2020-05-19, 19:16
          • darekd
            Łażany, Strzegomski Lager
            darekd
            Dość tajemniczy kontraktowiec, z tego co wiem warzyli kiedyś w Hoppy Lab w Żarowie na Dolnym Śląsku, niedaleko miejscowości Łażany, gdzie w tamtejszym folwarku (wymagającego remontu) planowane jest umiejscowienie browaru. Tu i ówdzie ich piwa dostępne są m.in. we Wrocławiu

            ...
            2025-03-27, 23:59
          • darekd
            Browar Stu Mostów, BGM Lucid Quest
            darekd
            Jedno z piw uwarzonych na tegoroczną edycję Beer Geek Magnes. Kooperacja z browarem Monsters

            "West Coast" pilsner z dekstrozą i ryżem.
            11% ekstr.
            5% alk.

            Aromat - chmielowy ("multiwitaminowy mix", potem owocowy kwasek), jest jakaś niewyraźna...
            2025-03-20, 21:09
          • darekd
            Jadrníček, Náměšťák 12%
            darekd
            Browarek z miejscowości Náměšť na Hané znajdującym się w okolicach Ołomuńca. Ta nizinna, środkowa część Moraw nosi nazwę Haná lub Hanácko i znana jest m.in. z upraw jęczmienia przeznaczonego na produkcję słodu.

            Więcej o browarze:
            https://www.browar.biz/forum/piwo/piwo-gdzie/knajp...
            2024-11-02, 01:06
          • e-prezes
            Browar Bałtów, Porter Bałtowski
            e-prezes
            Wszystkie piwa, łącznie z brzeczkowym napojem mają oprawę (i ety) związaną z dinoparkiem. To jest produkt poza główną linią i raczej tylko dlatego, że po sezonie, gdy nie ma takiego przerobu piw do jedzenia był czas (i wolne tanki), by urzeczywistnić marzenie piwowara na coś ekstra. Niestety...
            2023-09-11, 17:15
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...