Warzenia Dyczkina
Collapse
X
-
#31 zabutelkowana 1.04. Dodano 120gr cukru na 22l piwa. Piwo zeszło z 17 do 9 blg
Leave a comment:
-
-
Mały update do #32
Dodano 0,5kg cukru trzcinowego do gotowania, Crystal Dark Crisp dodany na przerwę dekstrynująca.
Drozdże słabo poradziły sobie, piwo zeszło z 18 na 10 blg. W smaku męska, solidna goryczka z domieszką spalonych kabli .
Leave a comment:
-
-
#32 Smoked Rye Dark Ale warzony 10.03.2016- 2kg wędzony Steinbach
- 1kg Wędzony Wayermann
- 1kg Wędzony whisky 30-45 ppm Castle
- 1kg Żytni Strzegom
- 0,5kg Crystal Dark Crisp
- 0,2kg Black of Black
Zacieranie standarowe w 31l wody.
Chmielenie- 50g Pacifig Jade 14,6%aa 60'
- 50gr Kohatu 7,8%aa 0'
Gęstwa z poprzedniej warki, wczoraj przelane na cichą.
Leave a comment:
-
#31 warzone 29.02.16
Ze słodów, zaatakowanych wodą i myszami,skleciłem zasyp 6,8kg:
pale ale - mieszanka
pilzneński strzegom
pszeniczny Strzegom
cara gold Castle
Zacieranie i wysładzanie 35l wody, wg mojego standartu.
Chmielenie:- 50gr Simcoe 11,4% aa 60'
- 20gr amarillo 9,1 #aa 20'
- 40gr amarillo 9,1# aa 0'
Drożdże US West Coast M44 Mangrove Jack's Craft Series, jeszcze na cichej.
Leave a comment:
-
Znalazłem notatki, to zapiszę dla potomności, a nuż powtórzę
#30 warzone 20.06.15- 3kg pale ale
- 1kg żytni Steinbach
- 0,7kg wędzony Steinbach
- 0,54kg wiedeński
- 0,3kg zakwaszający
- 0,215kg melanoidowy
Zacieranie w 18l wody, wg schematu 40,20,10 min. Do wysładzania 13l wody.
Chmielenie- 30gr Polaris 60'
- 25gr Taurus 30'
- reszta z paczek 50-gramowych 0'
Leave a comment:
-
Wczoraj zabutelkowałem warkę #29
#29 Pszeniczna IPA warzona 10.06.15- 2,25kg Pale Ale
- 2,076kg Pszeniczny
- 0,424kg Caramunich I
- 0,25kg zakwaszający
18l + 13l do wysładzania- 63-61°C 35min.
- 73-72 °C - 20min.
- 77°C - 10min.
- Waimea 20g 60'
- Waimea 30g 30'
- Rakau 50g 0'
Ostatecznie zabutelkowałem 37 flaszek półlitrowych. Zabutelkowane do butelek, które wcześniej czyściłem po spożyciu piwa, czekały odwrócone do góry dnem w kontenerze.
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziPo co się masz dręczyć, zrobisz sobie nowe.
Szkoda że z dzieckiem się tak nie da, pyskate nastolatki.
Trzeba będzie zrobić powtórkę.
Leave a comment:
-
-
Saison II
Dziś zabutelkowałem Saison II, 165 gr cukru rozpuszczonego w 0,5l wody. Wyszło 41 butelek półlitrowych, klarowne, czuć belgię i przyjemny kwasek
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziZimne jakoś wchodzi .
Szkoda że z dzieckiem się tak nie da, pyskate nastolatki.Last edited by zgoda; 2015-01-30, 21:41.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzite truskawki i do tego brak klarowności sugerują, że jest coś nie tak. mniemam, że do tego zgoda się odnosił.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziDalej mętne, na dodatek daje truskawami czy czymś podobnym, da się pić ale bez przyjemności.
Leave a comment:
-
Leave a comment: