Warka #91
Warka #91
Zasyp:
5200 g - pilzneński
400 g - czerwony karmelowy strzegom
400 g - abbey
600 g - kasza manny
Drożdże - belgian abbey gęstwa (dzięki Dori!)
Chmiele:
50 g - marynka
30 g - lubelski
Zacieranie na bryta:
70' - słody, kasza manny dodana w piątej minucie zacierania.
Wysładzanie na dwie raty.
Chmielenie 75':
15' - marynka 30 g
45' - marynka 20 g
75' - lubelski
Otrzymałem 27l 13,5 blg, oraz 2,5l 10 blg (odparowany cienkusz).
Warka #91
Zasyp:
5200 g - pilzneński
400 g - czerwony karmelowy strzegom
400 g - abbey
600 g - kasza manny
Drożdże - belgian abbey gęstwa (dzięki Dori!)
Chmiele:
50 g - marynka
30 g - lubelski
Zacieranie na bryta:
70' - słody, kasza manny dodana w piątej minucie zacierania.
Wysładzanie na dwie raty.
Chmielenie 75':
15' - marynka 30 g
45' - marynka 20 g
75' - lubelski
Otrzymałem 27l 13,5 blg, oraz 2,5l 10 blg (odparowany cienkusz).
Comment