dokładnie, jak bulipunk pisze
Piwo z prosa
Collapse
X
-
Się panie nie przejmuj! Raz zrobiłem koźlaka - w trakcie zacierania stłukł mi się termometr więc robiłem "na palec" a potem okazało się że płyn Lugola zaginął...
Piwo wyszło super - niestety "nie powtarzalne" ...Michał-BULI-Nowak
I said firmly "NO" for any alcohol... but it doesn't listen me :) and I am happy with it :)Comment
-
brak piany to kwestia rozluźnienia słodu i zacierania. Moje piwo z sorgo ma pianę całkiem stabilną.Comment
Related Topics
Collapse
-
Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
-
Channel: Czechy
-
-
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
-
Channel: Niemcy
-
-
Nowe piwo z browaru w środkowych Czechach.
Uwarzone przy współpracy z Badawczym Instytutem Piwowarsko-Słodowniczym w Pradze oraz Wydziałem Matematyczno-Fizycznym Uniwersytetu Karola:
Piwo dolnej fermentacji mające przypominać IPA. Chmiele: Žatecký poloraný červeňák (Saaz),...-
-
-
Ekstrakt 12°Blg, alkohol 4,2%.
Piwo miało premierę w dniu naszej wizyty 29.09.2018. Uwarzone z dodatkiem czerwonego prosa, jednak nie znam jego ilości w zasypie gdyż sládek zakończył pracę w browarze. Telefonicznie dowiedziałem się od właściciela, że proso raczej niesłodowane....-
2018-11-01, 23:18 -
-
Zapraszamy na nowe promocje:
- Akcesoria
Blichmann BeerGun - napełniarka do butelek z akcesoriami
- Akcesoria
Elektryczny pas grzewczy na fermentor (brewbelt)
- Akcesoria
Kapsle pomarańczowe 100 szt.
- Akcesoria
Sterilock - antybakteryjna...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2017-06-05, 08:44 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment