warzenie sylwestrowe, problem filtracja

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • czubas
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.11
    • 46

    warzenie sylwestrowe, problem filtracja

    witam, filtruje właśnie swoje a'la ipa, za szybko zlałem podbicie i prawie się nie lało, zamknąć i poczekać czy ?
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

    #2
    Jeśli filtracja w ogóle stanęła i żadne manewrowanie rurką i kranikiem nie chce jej ruszyć z miejsca, to zabełtaj zawartość kadzi filtracyjnej, poczekaj aż się złoże ponownie ułoży i spróbuj ponownie ruszyć z filtracją.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • Chmielo
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.01
      • 128

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czubas Wyświetlenie odpowiedzi
      witam, filtruje właśnie swoje a'la ipa, za szybko zlałem podbicie i prawie się nie lało, zamknąć i poczekać czy ?

      Poczekaj. Powinno pójść, ale na wszelki wypadek zgłoś tam gdzie trzeba, że możesz spóźnić się na imprezę.

      Comment

      • czubas
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2007.11
        • 46

        #4
        pełny relax, zostaje z tą warką na sylwka, bez gości, może podnieść filtr i podlać nowe podbicie z filtratu?

        Comment

        • czubas
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.11
          • 46

          #5
          podlałem nowe podbicie i czekam jakieś 30 min, zobaczymy, dzięki

          Comment

          • czubas
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2007.11
            • 46

            #6
            podlałem podbicie do poziomu brzeczki, i po jakimś czasie zassało, cała sesja się trochę przedłużyła ale efekt zadowalający, fermentacja start, pozdrawiam

            Comment

            Przetwarzanie...
            X