warzenie sylwestrowe, problem filtracja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • czubas
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.11
    • 46

warzenie sylwestrowe, problem filtracja

witam, filtruje właśnie swoje a'la ipa, za szybko zlałem podbicie i prawie się nie lało, zamknąć i poczekać czy ?
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24004

Jeśli filtracja w ogóle stanęła i żadne manewrowanie rurką i kranikiem nie chce jej ruszyć z miejsca, to zabełtaj zawartość kadzi filtracyjnej, poczekaj aż się złoże ponownie ułoży i spróbuj ponownie ruszyć z filtracją.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Chmielo
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.01
      • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czubas
      witam, filtruje właśnie swoje a'la ipa, za szybko zlałem podbicie i prawie się nie lało, zamknąć i poczekać czy ?

Poczekaj. Powinno pójść, ale na wszelki wypadek zgłoś tam gdzie trzeba, że możesz spóźnić się na imprezę.

Comment

• czubas
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2007.11
        • 46

pełny relax, zostaje z tą warką na sylwka, bez gości, może podnieść filtr i podlać nowe podbicie z filtratu?

Comment

• czubas
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.11
          • 46

podlałem nowe podbicie i czekam jakieś 30 min, zobaczymy, dzięki

Comment

• czubas
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2007.11
            • 46

podlałem podbicie do poziomu brzeczki, i po jakimś czasie zassało, cała sesja się trochę przedłużyła ale efekt zadowalający, fermentacja start, pozdrawiam

Comment

Related Topics

Collapse

• Gringo
              Żnin, Janickiego 1, Stacja Filtracja
              Gringo
              Na terenie byłej cukrowni "Żnin" powstaje kompleks hotelowo-gastronomiczno-rekreacyjny Cukrownia Żnin Park Industrialny. Powstał już hotel, browar, kręgielnia. Ma jeszcze być aquapark, kino...
              Browar wkomponowano w halę wachlarzową kolejki wąskotorowej gdzie znajduje się...
              2020-08-16, 18:59
            • dadek
              Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
              dadek
              Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
              2024-10-06, 21:38
            • Kwachu1444
              Drożdże nie chcą ruszyć
              Kwachu1444
              Witam,
              Postanowiłem po raz ostatni zrobić piwo na ekstraktach, taki ala staut imbirowy na WES ciemnym i jasnym 1kg/1kg, nachmieliłem sobie nugget i wrzuciłem imbir. Brzeczkę po gotowaniu schłodziłem i jeszcze dla pewności (bo mi się termometr na fermentorze uszkodził) zostawiłem do...
              2018-09-05, 19:30
            • pebejot
              Gorzów Wielkopolski, Targowa 2, Hotel & Browar Pavco
              pebejot
              Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
              Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
              2024-09-08, 23:21
            • Alkoneser
              Browary restauracyjne w Polsce
              Alkoneser
              Cześć,
              mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
              2024-08-05, 11:26
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...