Browar domowy "Ostoja" rusza z produkcja...

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • eslord
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.04
    • 78

    #76
    Warka nr. 31 AIPA

    Zasyp: 5.15 kg
    3kg - Maris Otter
    2kg - Munich Malt
    0,15 - Wheat

    Zacieranie: woda miekka - ( 25l RO + Kran 10l )
    68 - 60'
    75 - 30'
    78 - 10'

    25l - 1.053 eff: 82.09%

    Chmielenie:
    16g - culumbus 60'
    21g - amarillo 20'
    21g - cascade 10'
    21g - amarillo 5'
    30g - cascade 5'

    Fermentacja:
    S-04

    Uwagi :
    Gorycz urywa d**e

    Comment

    • eslord
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.04
      • 78

      #77
      Warka nr. 31 przelana i potraktowana na zimno 30g amarillo i 25 g cascade

      Comment

      • eslord
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.04
        • 78

        #78
        Warka nr. 31 zostala zakegowana 13.06

        Comment

        • eslord
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.04
          • 78

          #79
          Warka nr. 32

          Zasyp:
          4kg - Maris Otter
          1kg - Munich

          Zacieranie:
          kranowka
          66 - 30'
          74 - 30'
          80 - 5'

          25l - 15.5 blg eff 80%

          Chmielenie:
          10g - culumbus 30'
          10g - cascade 20'
          15g - simcoe 15'
          20g - cascade 5'
          10g - simcoe 5'
          mech irlandzki

          Fermentacja:
          S-04

          Comment

          • eslord
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.04
            • 78

            #80
            Zapiski przenosze na http://www.piwo.org/topic/12617-eslord-micro-brewery/

            Comment

            Przetwarzanie...
            X