Warka nr #24 - Angielska IPA BA
Warka nr #24 - Angielska IPA BA
Data: 28.03.2015
słód pale ale Weyermann® 4,5 kg
słód Caraamber® 0,3 kg
100% kranówka Gliwice Sośnica
67-66º - 60'
72º - 5'
78º - 5'
Zebrałem 24l brzeczki słodkiej o ekstrakcie 14º blg.
Gotowanie 65'
chmiel Challenger (UK) 30 g - 60'
chmiel Challenger (UK) 30 g - 30'
chmiel Fuggles (UK) (granulat) 10g - 3'
chmiel Fuggles (UK) (granulat) 20g - w czasie chłodzenia
Wyszło 21,5l brzeczki o ekstrakcie 15º. Drożdże S-04 zebrane po warce nr #23.
Warka nr #24 - Angielska IPA BA
Data: 28.03.2015
słód pale ale Weyermann® 4,5 kg
słód Caraamber® 0,3 kg
100% kranówka Gliwice Sośnica
67-66º - 60'
72º - 5'
78º - 5'
Zebrałem 24l brzeczki słodkiej o ekstrakcie 14º blg.
Gotowanie 65'
chmiel Challenger (UK) 30 g - 60'
chmiel Challenger (UK) 30 g - 30'
chmiel Fuggles (UK) (granulat) 10g - 3'
chmiel Fuggles (UK) (granulat) 20g - w czasie chłodzenia
Wyszło 21,5l brzeczki o ekstrakcie 15º. Drożdże S-04 zebrane po warce nr #23.
Comment