Warka I(04.04.2012)
Gorzkie / ALE
zasyp:
Pilzneński: 4,5 Kg
Karmelowy ciemny: 0,3 Kg
zacieranie:
67 stopni / 90 min
chmielenie:
Marynka 35 g / 90 min
Lubelski 10 g / 15 min
Lubelski 10 g / na zimno
drożdże górnej fermentacji : Safale S-04
Pierwsze nasze warzenie zakończyłlo się 3 nad ranem wyszło około 22L 13 BLG, piwko jest teraz na burzliwej i dosyć szybko zaczęło fermentować. Mamy nadzieję, że się uda. Zastanawiam się do czego zlać piwo na fermentację cichą, do plastikowego fermentatora, czy do winiarskiego baniaka?
PS: pozdro dla Asi, Chwasta, Porky'ego i reszty towarzystwa.
Gorzkie / ALE
zasyp:
Pilzneński: 4,5 Kg
Karmelowy ciemny: 0,3 Kg
zacieranie:
67 stopni / 90 min
chmielenie:
Marynka 35 g / 90 min
Lubelski 10 g / 15 min
Lubelski 10 g / na zimno
drożdże górnej fermentacji : Safale S-04
Pierwsze nasze warzenie zakończyłlo się 3 nad ranem wyszło około 22L 13 BLG, piwko jest teraz na burzliwej i dosyć szybko zaczęło fermentować. Mamy nadzieję, że się uda. Zastanawiam się do czego zlać piwo na fermentację cichą, do plastikowego fermentatora, czy do winiarskiego baniaka?
PS: pozdro dla Asi, Chwasta, Porky'ego i reszty towarzystwa.
Comment