Historia browaru na Faworach w Warszawie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marzenaK
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.11
    • 1

Historia browaru na Faworach w Warszawie

Witam,
    Od miesiaca poszukuje przodkow.Wiem, ze przed powstaniem listopadowym mieli ponoc browar na ul. Fawory/ lub okolice/. Wiadomo tez , ze zostal teren browaru zabrany pod budowe Cytadeli. Czy ktos moze mi pomoc. Moj prapradziadek nazywal sie Wajnert Karol, mial syna Wajnerta Gustawa ur. 1830r. Fawory sa przekazywane jako miejsce ,z ktorym laczy sie historia rodziny. Podziwialam wiedze internautow i czytalam posty od poczatku do konca wielokrotnie. Z tego forum wiem o:
    1. Browarze Dominika Wagnera z ul. Czujna
    2.ul. Marymoncka nr hip.3139
    3.ul. Marymoncka nr hip.3140

Bede wdzieczna za pomoc.

Related Topics

Collapse

• ART
    Historia BrowarBizu
    ART
    Poprosiłem mózg neuronowy o opisanie historii BrowarBizu, bo pamięć już nie ta ...
    2023-08-11, 14:16
  • etman
    Piwowar nr 51
    etman
    Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
    2024-12-10, 18:48
  • seba_gliwice
    Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku
    seba_gliwice
    Witam,

Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...
    2020-03-11, 18:59
  • Warzywo
    Relax, Marymoncka 34H
    Warzywo
    Klub studencki na terenach AWF. Dzisiaj raczej pizzeria niż klub ale warta uwagi, bo:
    1. ma fajny wystrój i klimat dawnego z lat 90 klubu, podpiwniczenia, mroczna atmosfera ale i ogródek na zewnątrz w przepięknych i spokojnych okolicznościach AWF,
    2. pizza jest dobra w niezłych cenach...
    2021-06-21, 14:43
  • etman
    Piwowar nr 50
    etman
    Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa

Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.

Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...
    2024-09-18, 13:25
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...