Mam prośbo-pytanie. Czy ktoś wie coś na temat Koźminka? Mam dwie dosyć nowe etykiety stamtąd i nie wiem czy to jest browar czy jakaś rozlewnia bądź jeszcze coś innego Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny.
Koźminek - wieś gminna w powiecie kaliskim, woj. wielkopolskie. Gmina liczy 88 km2 powierzchni i 7629 mieszkańców. Wójtem jest Andrzej Miklas, a przewodniczącym Rady Gminy Jan Ukleja.
Dobrze już pisze cos więcej A więc na pierwszej etykiecie jest napisane: ?Wyprodukowano Regent S.C. Koźminek? i dalszy adres. Piwko nazywa się Full Mocny. Druga etykieta zawiera dane następujące: Wyprodukowano Browary Bydgoskie dla Regent S.C. No i znowu podana nazwa Koźminek i adres. A piwko nazywa się Mocne Kujawiaczek. Może to piwko jest robione w Bydgoszczy?? Mam nadzieję że to pomoże rozwikłać tą zagadkę.
Regent S.C. oznacza spółkę cywilną o nazwie Regent. W Polsce produkcją napojów zawierających alkohol mogą zajmować się wyłącznie spółki prawa handlowego - akcyjne i z ograniczoną odpowiedzialnością. Z tego wynika, że Regent S.C. jest firmą handlową i zamawia sobie piwo w Bydgoszczy, pod własnymi etykietami.
Znany i raczej nielubiany , a jednak swojego tematu na forum nie ma. We wsi Pokrówka okok Chełma znajduje się browar Jagiełło. Dojazd - najlepiej taksówką z Chełma, zapłacicie paręnaście złotych, a komunikacja miejska tam praktycznie nie istnieje.
W samym browarze mamy całkiem...
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
Zdiby to gminna wieś w powiecie Praga Wschód. Od 1.10.2021 zostały tam przywrócone tradycje warzenia piwa. Obecny browar wraz z restauracją powstał w starej kotłowni.
Budynek ładnie wyremontowano, a smaczku dodaje wysoki komin, który góruje nad browarem.
Przed lokalem znajduje...
Rano pojechaliśmy sobie na wycieczkę rowerową do miasteczka Sloup v Čechách. Tam największą atrakcją jest Skalní hrad Sloup, czyli zamek po części wykuty w skale.
Do tego jak dla mnie bardzo ciekawe ścieżki na rower przebiegające przez ciekawy obszar zwany Sloupské skály. Warto...
Jadłem tam bardzo smaczną pizzę ( wieść gminna niesie, że to ten sam właściciel co Piec na Szewskiej ), ale dopiero teraz widzę, że mają piwo rzemieślnicze.
Specyficzna polityka cenowa. Kout 10 jest stosunkowo tani jak na modną lokalizację ( 9 zł. ), za to krafty np. on...
Comment