Chciałem poruszyć temat trunków produkowanych przez słodowanie. Przypadek Naczęsławic jest mi jedynym znanym takim na Opolszczyźnie, gdzie tego typu zakład miał swoje butelki(a co za tym idzie, cała infrastrukturę do rozlewu i produkcji), w których sprzedawano zapewne napój słodowy. Znacie podobne przykłady, albo macie wiedzę, co innego mogły słodowanie sprzedać w butelkach?
Trunki produkowane przez słodownie
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Tek też pewnie było. Własne butelki miała kolej, armia i wiele zakładów pracy. Widziałem ostatnio butelki piwne z fabryki maszyn MAN.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"Comment
Related Topics
Collapse
-
Warto odnotować kolejne wydawnictwo o tematyce piwowarskiej: Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow. Z opisu: "Przez wieki Wrocław słynął z piwowarstwa, a tutejsze napitki można było spotkać w wielu zakątkach Europy. Pod koniec XIX stulecia...2024-11-25, 17:53
-
Technologia Piwowarstwa
Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...-
Channel: Piwo - ogólne
2023-09-14, 12:39 -
-
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
-
Channel: Niemcy
-
-
alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach
Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...1 Photo-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Jak już wspominałem Kessel&Kelle to naprawdę malutki browarek z Poczdamu (Brandenburgia). Powstał w 2022 r. i jego produkcja na 24 m2 wynosi około tysiąca butelek miesięcznie (a rozlewają do butelek 0,33 l.).
Dodatkowo tu mamy do czynienia z rzadkim gatunkiem - kukurydziany...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment