Browar w miejscowości Miętne, znana jest jedna typowo piwna etykieta, jest też trochę informacji odnośnie samego browaru, myślę że to i tak sporo biorąc pod uwagę wielkość produkcji tego browaru jak i to że po pierwszej wojnie nie wznowił działalności. Mam pytanie na które jak dotąd nie znalazłem odpowiedzi w sieci, chodzi mi etykietę której zamieszczam skan, etykieta zdecydowanie z browaru Miętne tylko o co chodzi z tym Miodem musującym? wino musujące to jasne sprawa, miód pitny także ale nie bardzo wiem o co chodzi z tym musującym miodem, jeśli ktoś może udzielić informacji w tym temacie to będzie miło.
Browar Miętne, miód musujący?
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie na które jak dotąd nie znalazłem odpowiedzi w sieci, chodzi mi etykietę której zamieszczam skan, etykieta zdecydowanie z browaru Miętne tylko o co chodzi z tym Miodem musującym? wino musujące to jasne sprawa, miód pitny także ale nie bardzo wiem o co chodzi z tym musującym miodem, jeśli ktoś może udzielić informacji w tym temacie to będzie miło.
Comment
-
-
Last edited by becik; 2014-01-15, 10:29.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziTo jest po prostu miód pitny, tylko, że musujący, podobnie jak szampan.
Comment
-
-
Przecież w tym produkcie wspóczesnym nie ma ani odrobiny chmielu.
Piłem toto, po prostu nagazowany napój miodowy.
Czy to jest co innego niż Miód musujący nie wypowiadam się, bo nie piłem, nie znam, a i wspólczesnie takich miodów nigdzie nie widziałem.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment