filmoteka historyczna

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• dadek
    Belgia, Leuven, Borstelsstraat 20, Brouwerij De Coureur
    dadek
    Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
    2024-10-17, 00:22
  • dadek
    Mainz, Weißliliengasse 1a, Eisgrub-Bräu
    dadek
    Przyjechawszy wieczorem 14.08.2022 do Mainz i rozłożeniu się w hotelu, ten browarek był pierwszym wyborem na spędzenie reszty dnia, jako że jest czynny najdłużej.
    Powstał w 1989 roku i położony jest u stóp Cytadeli tuż pod jej murami, a właściwie można rzec że właściwie w ich...
    2022-11-19, 02:38
  • darekd
    Fenetra (Clock), Pavillon
    darekd
    Wielki mam problem z tym piwem (w tytule wątku). Otóż w Potštejnie, gdzie Clock ma już dobrych parę lat swój browar jego właściciele zakupili historyczną fabrykę Fenetra i tam warzą nowe piwa pod nową marką. Chodzi o piwa kojarzące się z Belgią - saisony, spontaniczna fermentacja, itd....
    2022-02-16, 23:36
  • wpadzio
    Panevėžio, Dundulis Kovarnių
    wpadzio
    Piwa marki Dundulis warzone są w dwóch niewielkich browarach, mieszczących się w Panevėžys (polska historyczna nazwa to Poniewież). Egzemplarz mojego wędzonego stouta pochodzi z Panevežio alus, położonego kilkaset metrów bardziej na południe od siostrzanego Širvėnos bravoras.
    Piwo...
    2019-05-03, 16:51
  • becik
    Browary z lat 1990-1995
    becik
    Znalazłem taka historyczną listę minibrowarów z pierwszej połowy lat 90-tych XX wieku.
    Sentymentalnie wspominam jaka radość budziło wszystko co nowe, co z tych z listy zostało...jedynie/aż 10

...
    2019-01-07, 21:45
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...