jest to kolejny mały browar, który padł... czy ktoś zna jego historię ???
Browar Krotoszyn
Collapse
X
-
ja też słyszę plotki ale na stronie internetowej browaru nie ma słowa na temat upadkuTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Chyba jednak upadł ostatecznie. Dzwoniłem tam i pani nie chciała mi podać żadnych informacji ale brzmiało to jak wicie się żeby nie powiedzieć prawdy. Czytałem gdzieś(tylko kłania się Klub Seniora i pamięć )ale nie pamiętam gdzie, że upadł - w oficjalnej gazecie to było.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Rozmawiałem aż z trzema osobami z browaru. Jedna nic nie chciała mówić ale druga twierdziła, że ostatecznie sprawa z tym co dalej z browarem będzie znana po nowym roku. Od trzeciej słyszałem podobne informacje. Za to na 100% w tej chwili piwa nie warzą.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Niektórzy ludzie z tego browaru ciągle mają jeszcze nadzieję na wznowienie warzenia piwa. Ale tendencje w tym kraju nie napawają optymizmem. Ja co prawda nie pracuję w branży piwnej, ale też dzisiaj się dowiedziałem, że w firme będę duże zwolnienia. Echhhh....Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
browar w krotoszynie postawiony w stan likwidacji.od stycznia wchodzi syndyk masy upadlosciowej.bedzie sprzedawal browar opo kawalku- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
więc najwidoczniej ma być "w stan upadłości".- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Odbyłem dzisiaj patrol do Krotoszyna i mogę potwierdzić najgorsze wiadomości - browar DEFINITYWNIE zamknięty, produkcja zatrzymana została jeszcze w starym roku.
Wiadomość dla kolekjonerów: w sklepie firmowym są jeszcze firmowe kufle po 10 zł sztuka.
Na tymże sklepie wisi karteczka WYPRZEDAŻ PIWA.
Wygląda to w ten sposób, że w sprzedaży jest już tylko jeden gatunek, którego nigdy wcześniej nie widziałem - Hindenberg Classic - 5,5% obj. alk., 11,0% e.w. produkowany w Krotoszynie dla FINCAP GmbH (podobno fincap nie odebrał ostatniej partii). Butelka 0,5 w cenie 0,70 zł + kaucja
Nie wiem jeszcze czy to w ogóle smakuje, na razie się chłodzi.
Jednym słowem kwestia czy browar już zamknięty, czy dopiero się przewraca, wyjaśniła sie nieodwołalnie
Comment
-
-
Niewykluczone, ale plotek na temat przyszłości browaru jest wiele. Ja jeszcze w grudniu słyszałem, że został zakupiony przez Kompanię Piwowarską (albo kogoś przez nią podstawionego) z myślą o jego zamknięciu. Jest to info z kręgu tzw. dużych dystrybutorów (co w sumie o niczym nie świadczy). A pani w firmowym sklepiku wcale nie zapraszała mnie w marcu na kolejne piwo, czyli pracownikom browaru nikt raczej nie robił nadziei na wznowienie produkcji w najbliższej przyszłości.
PS. Ten Hindenberg za 70 groszy jest nawet dość przyzwoity i jeżeli chcecie wypić symboliczne ostatnie piwo z zamkniętego browaru to radzę się pośpieszyć.
Comment
-
Comment