Bardzo chętnie, tylko gdzie to można nabyć? I czy ten sklepik przy browarze jest jeszcze czynny?
Browar Krotoszyn
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Też bym chętnie spróbował, może byś dla mnie zakupił i przesłał?
Comment
-
-
Przypuszczam, że sklepik będzie czynny dopóki chłopaki z krotoszyna nie wypiją całego zapasu. W najbliższym tygodniu nie ma szans, żebym pojawił się w tej okolicy. Możliwe, że będę tam po 20-tym. Jeśli piwo jeszcze będzie to dla Was zakupię.
Comment
-
-
No to super. Daj znać jak już będzie coś wiadomo, to ustalimy warunkiBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Czekając czy w Krotoszynie jeszcze poleci dym z browarnianego komina, czy już definitywnie nie, możemy wrócić do postu Simona, któy zapoczątkował tę dyskusję i pogrzebać trochę w hostorii.
Nie znam dokładnej daty założenia browaru, przeczytałem natomiast że na początku XX wieku nazywał się Browary Krotoszyńskie Hepner, Katzenellenbogen i Spółka. Firma miała filię w Poznaniu przy ul. Granicznej 9/10. Filia ta zajmowała się prawdopodobnie tylko dystrybucją. W niektórych poznańskich restauracjach i piwiarniach podawano Krotoschiner Lagerbier oraz piwo marcowe.
Comment
-
-
Uprzejmie donoszę, że dzisiaj w godzinach przedpołudniowych patrol piwny dotarł do Krotoszyna i ...
i nic ! Sklep firmowy zamknięty - całe piwo wypite O browarze nie wspominam - brama już zarasta pajęczynami.
Sorry Pjenknik i Adam16, że narobiłem Wam smaka. Dla Adama na otarcie łez mogę zostawić etykiety z Hindenberga.
Comment
-
-
W przed ostatni wekend sierpnia byłem w Krotoszynie. Gdy wjeżdzałem do miasta myślałem , że może znów działa bo w knajpie były parasole Krotoszyna. Zadowolony jechałem dalej. Ale niestety później juz tylko słyszałem , że od początku roku browar zamknięty(
Comment
-
-
Comment
-
-
Od kolekcjonera z Poznania dowiedziałem się DZIŚ iż "...podobno ma ruszyć browar w Krotoszynie". Najprawdopodobniej koleś pomylił się a ja podniecam się jak szczerbaty na suchary , więc proszę albo z miejsca zdementujcie tą piękną plotkę , albo podajcie jakiś FAKT potwierdzający to niesamowite doniesienie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
tylko CZEGO ? Jeśli piwa to extra.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment