Przedwojenne wagony do przewozu piwa Haberbusch & Schiele i Browar Skierniewice.
Collapse
X
-
.
Comment
-
Uruchomiłem temat wśród znajomych którzy pracują w zakładach naprawczych taboru kolejowego w Przerowie i Nymburku. Nic nie obiecuję ale jest tam kilku zapaleńców (niestety ci najciekawsi są już na emeryturach) którzy mają dostęp do różnej archiwalnej dokumentacji. Szczególnie w Nymburku może być jakaś nadzieja.Comment
-
Uruchomiłem temat wśród znajomych którzy pracują w zakładach naprawczych taboru kolejowego w Przerowie i Nymburku. Nic nie obiecuję ale jest tam kilku zapaleńców (niestety ci najciekawsi są już na emeryturach) którzy mają dostęp do różnej archiwalnej dokumentacji. Szczególnie w Nymburku może być jakaś nadzieja.Comment
-
Tak z ciekawostek - 31.03.1947 r. na terenie Browaru Żywieckiego znajdowały się następujące wagony browaru Haberbusch i Schiele:
o numerach PKP powojennego: 0708 006,
o numerach niemieckich kolei DRG: 575 814, 575 818, 575 831, 575 844,
o numerach PKP przedwojennego: 530 197Comment
Related Topics
Collapse
-
Rejon Gór Harz jakoś specjalnie nie obfituje w browary. U ich podnóża jest Lüdde Bräu https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=132135 w Quedlinburgu i "fabryka" Hasseröder w Wernigerode (bo Halberstadt jest chyba jednak już poza rejonem Harz). Jedynym browarem w samym sercu gór jest...
-
Channel: Niemcy
-
-
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
-
Channel: Holandia
-
-
Urocze miasteczko Zwettl miałem okazję zwiedzić w sobotę 7 grudnia.
Tą okazją był przejazd specjalnym pociągiem adwentowym, zestawionym z dwuosiowych wagonów i parowozu.
Rozkładowe pociągi pasażerskie nie dojeżdżają do Zwettl już od kilkunastu lat.
Godzinną przerwę...-
Channel: Austria
2024-12-20, 12:06 -
-
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
-
Channel: Małopolskie
-
-
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment