Przykład 2.
Browar Bielsko (znów kamyczek do żywieckiego ogródka)
Collapse
X
-
Zupełnie przypadkowo dowiedziałem się, że podczas prac modernizacyjnych w pobliżu Zamku Sułkowskich, natrafiono na pozostałości browaru. Jak tylko podadzą jakieś szczegóły, nie omieszkam przekazać ich na forum.Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Artykuły
O historii bielskiego browaru można przeczytać na stronie:
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Odp: Browar w Bielsku
Żywiec napisał(a)
Udało mi się dzisiaj odwiedzić bielski browar i pstryknąć kilka fotek. Jak wiadomo od 6 lat zakład nie pełni już swoich funkcji a służy jako magazyn sprzętu plenerowego browaru żywieckiego.
Oto jego dzień dzisiejszyNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
celt_birofil napisał(a)
Zupełnie przypadkowo dowiedziałem się, że podczas prac modernizacyjnych w pobliżu Zamku Sułkowskich, natrafiono na pozostałości browaru. Jak tylko podadzą jakieś szczegóły, nie omieszkam przekazać ich na forum.
Piotr Kenig, Wojciech Kominek "Bielsko-Biała i okolice na dawnej pocztówce w czasach monarchii austro-wegierskiej"Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Przypadkowo odkryłem na serwerze Radia Bielsko fotki z aktualnego (no sprzed ok. roku) fatalnego stanu technicznego tego co pozostało z browaru...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment