Piwo w pastorałce ludowej, czyli skąd piwo gostyńskie?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

Piwo w pastorałce ludowej, czyli skąd piwo gostyńskie?

Blog polona wynalazł ludową pastorałkę kaszubską. .
    Pytanie: o ile piwo tucholskie pewnie było warzone w Tucholi, to czemu na Kaszubach jako dobre piwo mogło być podawane piwo gostyńskie? Z jakich czasów może pochodzić znajomość piwa gostyńskiego na Kaszubach?
    Dziękuję z góry za wskazówki.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Related Topics

Collapse

• Szymekub3
    Skąd są te puszki?
    Szymekub3
    Witam, kupiłem dziś te dwa piwa i mam pytanie skąd one są?
    Na puszce pisze, że jedna jest rozlewana i puszkowana w Niemczech, a druga w Holandii.
    Ale czy one są produkowane do Ekwadoru?
    W opisie na puszkach jest już w innym języku i pojawia się nazwa kraju "Ekwador"...
    2023-02-02, 19:03
  • bastion
    Ukraina, Brovary, Janczenka 2, ABC Brewery [Bez wyszynku]
    bastion
    Niewielki kompleks handlowo-przemysłowy, zagospodarowany przez małe firmy, znajduje się praktycznie na wjeździe do miasta Brovary od strony Kijowa.
    Szeroką dwupasmówką ze stolicy jedzie się kilkanaście minut, a przynajmniej z jego obrzeży.
    Transport publiczny jak metro czy tramwaje...
    2023-02-14, 20:50
  • kaczka116
    Hoppy Lab, [Pan Szyszka] Skąd Prąd
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2019-06-07, 20:43
  • dadek
    Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
    dadek
    Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
    2025-02-12, 02:28
  • bastion
    Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
    bastion
    Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
    Centrum...
    2025-02-02, 20:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...