Browar Fronia - Dębowa Góra

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Browar Fronia - Dębowa Góra

Gdzie mieścił się ten browar? Czy to dość nowoczesny budynek w centrum wsi na zakręcie drogi (51.916363, 20.131540), czy też może gdzie indziej - np. nieco na wchód są jakieś hale.
    Na mojej mapie jest wskazany ten budynek właśnie, ale jednocześnie na znaczniku brak kropki (a to oznaczałoby ustaloną lokalizację), no i teraz ja jestem w kropce...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • Pendragon
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Dopiero teraz znalazłem w innym dziale temat http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=448620
    Jest tam fotka etykiety z adresem Dębowa Góra 70. Podejrzewam, że prawidłowy adres to jednak 70A. Jeśli tak, to chodzi o tę lokalizację > 51.914304, 20.137686
    Ktoś potwierdzi?
    Last edited by Pendragon; 2015-02-26, 20:51.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• becik
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

zupełnie to nie pasuje do budynków browaru zamieszczonych w galerii
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Ha, widzisz, zapomniałem o galerii.
        Mam wrażenie, że kiedyś już tego browaru szukałem (na google maps)... Jeśli tak, to bez pozytywnego skutku.
        W ogłoszeniu o licytacji jest podany numer działki. Już bym do tego doszedł, gdyby nie to, że na geoportalu przestał się mi wyświetlać kataster.
        Last edited by Pendragon; 2015-02-26, 21:08.

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
          zupełnie to nie pasuje do budynków browaru zamieszczonych w galerii
          Wg mnie pasuje, tylko zdjęcia są od strony drogi na Rzymiec, a tam Street View nie zajechało - jest widok od drugiej strony, stąd to zmylenie.

Np. to ujęcie

idealnie pasuje do fotki
          Last edited by Pendragon; 2015-02-26, 21:17.

Comment

• becik
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Ja tam byłem ostatni raz z 7 lat temu i nie pamiętam już dokładnie, ale ani brama ani budynek mi nie pasują

stawiam jak mnie pamięc nie myli na budynki w centrum mapy
            Last edited by becik; 2015-02-26, 21:22.
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Przecież te nie pasują do twoich zdjęć
              Mój poprzedni wpis wyjaśnia wszystko - przynajmniej ja nie mam żadnych wątpliwości.

Comment

• Cooper
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

Gdy pisaliście tutaj 2 powyzsze posty spojrzalem też do galerii i wg mnie dobrze ulokowałeś browar Pendragon tzn Twoja lokacja w miare pasuje do fotek Leona robionych jednak jaby nie było dekadę temu kiedy to roślność była nieco jednak mniejsza a i budynek mógł wyglądac świeżej, nowiej.
                Zanim jednak zajrzałem do Galerii próbowałem przywołać w pamięci obrazy z mojej wizyty tam i wydawało mi się że była to posesja 51.914808, 20.136922 w samym "kroczu" rozwidlenia dróg co moglo by też tlumaczyć nieco inny numer adresowy o którym wspomniałeś ale chyba jednak Twoja lokacja poparta fotkami Leona jest właściwa. Ja swoje fotki mam w domu w Polsce jeszcze zrobione klasyczną techniką a więc nie na kompie.
                Na fotce Becika zrobionej 2 lata pózniej widać z prawej strony szyld browaru z beczką który to szyld i ja pamiętam. Zdjęcia te jednak nie pasują zupełnie do ujęcia z widoku z drogi w Google. Podejrzewam że zrobił je z tej drogi co Leon ale bliżej rozwidlenia dróg a tam nie ma widoku Google by zweryfikować. Nie pasuje rodzaj ogrodzenia a i rosliność nie mogła aż tak podrosnąc przez 8 lat.
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

System katastralny na geoportalu zaskoczył i mam potwierdzenie. Działka numer 131/5, o której mowa w licytacji, to namierzony obiekt.

Comment

Przetwarzanie...
                  X