Ma może ktoś z Was jakiekolwiek informacje w temacie budowy browaru we Wrocławiu przez panów Barkleya&Perkinsa? Informacja taka pojawiła się w krakowskiej prasie w 1856 r.
Barkley&Perkins we Wrocławiu
Collapse
X
-
Angielski porter z browaru Barclay Perkins & Co Ltd był jednym z bardziej popularnych importowanych piw. Nic mi nie wiadomo ażeby browar ten miał swój zakład na naszych obecnych ziemiach, raczej nigdy z takich planów budowy chyba nic nie wyszło i ograniczyło się jedynie do sprowadzania go z Anglii.
W załączniku eta z reprezentacji i rozlewu w Poznaniu. Trudno ją precyzyjnie wydatować gdyż ten wzór etykiety był używany bez praktycznie żadnych zmian przez dekady. Myślę że może pochodzić z początków XX wieku.
Wydaje mi się iż widziałem również podobną angielsko-rosyjskojęzyczną dedykowaną na rynek Królestwa Polskiego.
Kolejnym dowodem popularności tej marki może być graficzna inspiracja dla etykiet bocka, pale ale i portera z Browaru Wielkopolskiego w Bydgoszczy.Last edited by Cooper; 2016-02-25, 00:10.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzigraficzna inspiracja dla etykiet bocka, pale ale i portera z Browaru Wielkopolskiego w Bydgoszczy.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Składów tego piwa nie było. To była taki kopyrowy "sztos" tamtych czasów.Tylko dobre delikatesy. Przynajmniej w Krakowie.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
We Wrocławiu mogła takie coś rozprowadzać firma Karfunkelstein & co.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
Comment