Brennerei Steinbach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lubusz
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2016.03
    • 1

Brennerei Steinbach

Witam. Szukam informacji na temat gorzelni-browaru w miejscowości Podła Góra (Steinbach). Może ktoś z forumowiczów posiada jakieś informacje? Bardzo mnie interesuje geneza powstania browaru jak i miejscowości.W załączniku dołączyłem pocztówkę m.in. z browarem.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
    dadek
    Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
    2023-12-08, 01:06
  • darekd
    Bierschmiede, Funkerl
    darekd
    Browarek z własnym lokalem ze wsi Steinbach nad Attersee w Górnej Austrii.

Mała butelka 0,33 l. z napisem "Halbbock", pomyślałem że to od tej buteleczki była nazwa "półkoźlak" a to był taki żarcik, bo piwo ma ekstr. 10,3% a alk. 3,5%.
    Czyli jakby te...
    2024-12-24, 00:16
  • Konrad2991
    Witam serdecznie
    Konrad2991
    Cześć. Mam na imię Konrad. Do forum dołączyłem, ponieważ od ok. roku zacząłem warzyć własne piwo. Póki co z brewkitów, ale zamierzam spróbować już niedługo zacierania. Głównie z tego powodu dołączyłem do forum, by w razie czego móc zapytać bardziej doświadczonych piwowarów-amatorów...
    2020-03-25, 14:20
  • Maggyk
    Promocje - 09.12.2009 - 23.12.2009 - Wielka Grudniowa Promocja w Centrum Piwowarstwa
    Maggyk
    Na nadchodzące dni Centrum Piwowarstwa proponuje następujące promocje:

Zestaw z ekstraktów
    1. Belgijskie Specialty Ale 18º BLG - cena standardowa tego produktu wynosi: 104,61pln, kupując w czasie promocji oszczędzasz 5,23pln (5,00%)!

Zestawy do zacierania
    1. India Pale Ale -
    ...
    2009-12-09, 09:52
  • kolczyk96
    Powitanie.
    kolczyk96
    Witam serdecznie wszystkich forumowiczów chmielowych!
    Dołączyłem do szacownego grona dopiero przed chwilą
    i proszę o wybaczenie ewentualnych potknięć na starcie.
    Pozdrawiam!
    Kolczyk96.
    2020-03-22, 18:41
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...