Witam. Szukam informacji na temat gorzelni-browaru w miejscowości Podła Góra (Steinbach). Może ktoś z forumowiczów posiada jakieś informacje? Bardzo mnie interesuje geneza powstania browaru jak i miejscowości.W załączniku dołączyłem pocztówkę m.in. z browarem.
Brennerei Steinbach
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
-
Channel: Niemcy
-
-
Browarek z własnym lokalem ze wsi Steinbach nad Attersee w Górnej Austrii.
Mała butelka 0,33 l. z napisem "Halbbock", pomyślałem że to od tej buteleczki była nazwa "półkoźlak" a to był taki żarcik, bo piwo ma ekstr. 10,3% a alk. 3,5%.
Czyli jakby te...-
Channel: Austria
2024-12-24, 00:16 -
-
Cześć. Mam na imię Konrad. Do forum dołączyłem, ponieważ od ok. roku zacząłem warzyć własne piwo. Póki co z brewkitów, ale zamierzam spróbować już niedługo zacierania. Głównie z tego powodu dołączyłem do forum, by w razie czego móc zapytać bardziej doświadczonych piwowarów-amatorów...
-
Channel: Przedstaw Się!
-
-
Na nadchodzące dni Centrum Piwowarstwa proponuje następujące promocje:
Zestaw z ekstraktów- Belgijskie Specialty Ale 18º BLG - cena standardowa tego produktu wynosi: 104,61pln, kupując w czasie promocji oszczędzasz 5,23pln (5,00%)!
Zestawy do zacierania...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2009-12-09, 09:52 -
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów chmielowych!
Dołączyłem do szacownego grona dopiero przed chwilą
i proszę o wybaczenie ewentualnych potknięć na starcie.
Pozdrawiam!
Kolczyk96.-
Channel: Przedstaw Się!
-
- Loading...
- Koniec listy.