Historia piwa w Namysłowie
Collapse
X
-
-
Tak. Mea culpa, pisałem z pamięci i miałem na mysli faktycznie Zbąszyń. Zmylił mnie charakterystyczny motyw łąbędzia który również wystepuje na herbie miejskim Kępna. Podstawki z bodajże czerwonym nadrukiem, zdecydownie nie wyglądające na takie sprzed około 1920 roku a takie musiały by być z kępińskiego browaru.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Czy możesz podać z jakiej to gazety?Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"Comment
Related Topics
Collapse
-
Od kilku dni w Namysłowie aż huczy ze Grupa Zywiec (lub inny duzy znany inwestor) jest w trakcie finalizacji zakupu Browaru Namysłów. Co to moze oznaczac dla browaru w Namysłowie? Zapewne nic dobrego...
-
Channel: Przy piwie
-
-
W ostatnią sobotę przejeżdżałem przez Namysłów (po południu). Żona chciała zrobic jakieś zakupy więć zatrzymaliśmy się. Przy Inter Marche (czy jak się to pisze) namiot Namysłowa. Podszedłem z ciekawości - trzy gatunki namysłowskie w butelkach i jeden z kija. Chwilę pogawędziłem...
-
Channel: Opolskie
2002-08-26, 09:28 -
-
Witam,
czy ktoś z Was posiada może jakieś mniej anonimowe namiary do Namysłowa? Chcę zamówić ok. 150-200 litrów piwa z całym oprzyrządowaniem na imprezę...
Z góry dzięki za pomoc.-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
Miałem dziś okazję rozmawiać z przedstawicielem z Namysłowa. Dowiedziałem się dwóch ciekawych rzeczy:
1. Wprowadzają, podobnoż już od kwietnia, butelkę bezzwrotną. Gościu określił ją jako butelkę bez szyjki, co może oznaczać, że będzie to butelka taka w jaką leją...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Do sprzedania 6 skrzynek po piwie Namysłów.
Trzy skrzynki są z różnymi butelkami, ale nie są to raczej oryginalne z Namysłowa.
Cena za całość 48 zł/, to rynkowy koszt zakupu skrzynek.-
Channel: Targowisko piwowarskie
2015-03-24, 21:33 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment