a nie potrzebują przedstawiciela handlowego na małopolskę?
Uroczyste przekazanie browaru raciborskiego
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesi to wszystko tam schodzi?? trochę dziwne jak na nowy/mały browar?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_chJa dzisiaj kupiłem cały komplet Raciborów w ( przepraszam za słowo ) Sosnowcu więc jest to ekspansja poza ŚląskBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_chJa dzisiaj kupiłem cały komplet Raciborów w ( przepraszam za słowo ) Sosnowcu więc jest to ekspansja poza ŚląskLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_chJa dzisiaj kupiłem cały komplet Raciborów w ( przepraszam za słowo ) Sosnowcu więc jest to ekspansja poza Śląsk
Przepraszam za rozmydlanie tematuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Tak trudno zrozumieć,że Zagłębie to NIE jest Śląsk?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Porównanie Śląsk-Zagłębie do Kraków-Nowa Huta jest dosyć celne. Po pierwsze zagłębie było budowane w opozycji do Śląska tak ja Huta miała stłamsić Kraków . Architektonicznie Sosnowiec także przypomina Nową Hutę . A na dodatek też jedzie się tam tramwajem. To lakoniczne i krótkie streszczenie dla Krakauerów.
Comment
-
-
Sosnowiec jak i całe Zagłębie, dzieli od Śląska bardzo wyraźna granica po pierwsze Śląsk był przez ok. 500 lat poza granicami Polski. Podczas zaborów Zagłębie było w zaborze rosyjskim a Śląsk w pruskim. W dzwudziestoleciu międzywojennym a nawet jeszcze po wojnie (II-giej) Zagłębie należało administracyjnie do województwa kieleckiego, a nie do mjącego stolicę 10 km od Sosnowca katowickiego. Mozna wymieniać jeszcze inne fakty np. na całym Śląsku był plebiscyt odnośnie przynależności do Polski i Niemiec, ale myślę, że w skrócie przedstawiłem o co w tym wszystkim chodzi.
Pozdrawiam zarówno Ślązaków jak i Zagłębiaków.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotTak trudno zrozumieć,że Zagłębie to NIE jest Śląsk?Last edited by Shlangbaum; 2005-04-25, 11:31.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumJaworzno Szczakowa to też nie Śląsk, ale kogo stamtąd nie spotkam to mówi, że jest Ślązakiem -nie Polakiem, macie tam chyba jakieś problemy etniczne na pograniczu Śląska, Zagłębia i Zachodniej Małopolski. Dobrze, że to się nie przekłada na jakość piwa ze Śląska i Zagłębia
Jakoś jeszcze nie spotkałem nikogo z Zagłębia kto by podawał się za Ślązaka.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Comment