Wynika z tego, że wbrew niektórym opiniom browar wyemitował podstawki (ile niewiem ja mam 1) Kiedyś posiadałem inne wynalazki typu długopisy,plakaty,reklamy,nalepki ale gdzieś się to posiało w przeprowadzce.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natenczas
Wynika z tego, że wbrew niektórym opiniom browar wyemitował podstawki (ile niewiem ja mam 1) Kiedyś posiadałem inne wynalazki typu długopisy,plakaty,reklamy,nalepki ale gdzieś się to posiało w przeprowadzce.
gdybyś czytał uważniej ten temat -do dostrzegłbyś że to była dyskusja czy są to podastawki czy też może nie ,że coś w tym stylu powstało to nie ulega wątpliwości .Zdania są jednak podzielone ,zresztą sam prześledź ten temat od początku.
najpierw piwko robili, potem spirytus do aptek a potem kaput.
Tamte czasy tym się charakteryzowały że 2 pracowników robiło na 4 dyrektorów.
prędzej czy póżniej koniec musiał nastać ...
Czy ktoś mógłby potwierdzić namiary na ten browar. Mamy tu w bazie podany numer Miła 41. Na geoportalu widać, że to zwykły dom, co prawda obok są jakieś garaże, ale podejrzewam, że może chodzić o sporą "białą" halę nieco u góry.
Namiary na dom > 50.303147, 19.432639
Głównego podejrzanego sami wypatrzycie.
PS - nie wiem jak zrobić linka z geoportalu, więc musi wystarczyć słabsza jakość z googla.
Nie pamiętam wyglądu tego budynku, ale co ciekawe w Bolesławiu jest ulica Browarna. Więc może firma była zarejestrowana na ul. Miła, a browar był na Browarnej (skąd pewnie jej nazwa). (?)
Nie nie, ludzie tam byli - na Miłej.
Myślisz, że nadali nazwę od browarku działającego jakieś 3 lata?
Ale dzięki za namiar - nic wcześniej nie wiedziałem o potencjalnym browarze w Bolesławiu. Na rogu Browarnej i Laskowskiej jest coś co mogłoby by być browarem, chodź równie dobrze skupem mleka...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Nie nie, ludzie tam byli - na Miłej.
Myślisz, że nadali nazwę od browarku działającego jakieś 3 lata?
Myślę że tak. Moim zdaniem ul. Browarna albo prowadziła do browaru, albo był przy niej browar.
Dlaczego nie nazwali jej np. Polna czy coś w tym rodzaju. Być może w tamtych czasach to była zwykła "droga gruntowa" lecz pod wpływem zabudowy mieszkalnej dostała swoją nazwę, a ponieważ był tam browar lub prowadziła do "jakiegoś" browaru to nazwali ją Browarna (najłatwiejsza nazwa do skojarzenia).
To oczywiście tylko moje przemyślenia.
Czy ktoś mógłby potwierdzić namiary na ten browar. Mamy tu w bazie podany numer Miła 41. Na geoportalu widać, że to zwykły dom, co prawda obok są jakieś garaże, ale podejrzewam, że może chodzić o sporą "białą" halę nieco u góry.
Namiary na dom > 50.303147, 19.432639
Głównego podejrzanego sami wypatrzycie.
PS - nie wiem jak zrobić linka z geoportalu, więc musi wystarczyć słabsza jakość z googla.
Browar to "biała hala". Z przodu od ulicy dom mieszkalny właścicieli w podwórku budynek byłego browaru. Działka nr 101.
Ale dzięki za namiar - nic wcześniej nie wiedziałem o potencjalnym browarze w Bolesławiu. Na rogu Browarnej i Laskowskiej jest coś co mogłoby by być browarem, chodź równie dobrze skupem mleka...
Comment