Piwo beczkowe sprzedawano (w 1887 r.) w Rzeszowie, Przemyślu, Sanoku i Nowym Sączu.
krakowski browar Okocimia
Collapse
X
-
W 1923 r. etykiety dla browarów barona Götza w Okocimiu i Krakowie zaprojektował Jan Bukowski, profesor Szkoły Przemysłu Artystycznego w Krakowie.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Dziś znalazłem artykuł, który mówi, że browar powstał w 1818r.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Comment
-
-
-
1818r. znalazłem w jednym z krakowskich dzienników. Wcześniejsze 1820r. to dane z broszury wystawy powszechnej we Wiedniu, która nie musiała rzeczywiście być rzetelną kopalnia wiedzy historycznej. Ot taka moja teoria.
Żeby życia starczyło na wyprostowanie drobnej części dawnego krakowskiego piwowarstwa/piwa„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
Comment
-
-
Browar R. Jenny
Browar został wybudowany w 1840 roku. Rudolf Jenny, na przełomie lat 1839 / 1840 zakupił dwie parcele na terenie jurydyki Wesoła. 6 maja 1840 roku Komisja Budownictwa Miejskiego wytyczyła plan i wbiła kołki graniczne, wyznaczając plac budowy.
Comment
-
Comment