Odwiedziłem dzisiaj Biskupic i mając wolną chwilę wybrałem się nad rzeczkę. Tylko zszedłem na brzeg i od razy trafiłem nieznaną z Internetu butelkę: F. Daum Bischofsburg. Napisy pionowe, bez kółka, kolor „średnio” zielony, prześwitujący. Lekko wklęsłe dno. Widać, że starszy typ, może pierwsza butelka tego browaru. Po umyciu i przy lepszej pogodzie zrobię zdjęcie i wrzucę. To już chyba będzie 13 typ z tego browaru.
Biskupiec
Collapse
X
-
-
-
-
Takie zdjęcia dodaje się w galeriiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
-
Comment
-
Witoldo....... następnym razem to daj mi jakoś znać jak znajdziesz coś ciekawego i będziesz chciał się tego pozbyć.....Comment
-
o ile dobrze mi doniesiono to taki jeden miejscowy wykupił browar i cos tam zamierza zrobic. Obstawiam jakiś hotel czy cuś.....
wszystko to oczywiście tylko doniesieniaComment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Dzięki. Tak, to była okazja, zapłaciłem chyba mniej niż 5 zł. Nie jestem już pewien, bo dzisiaj udało mi się kupić sporo ciekawych porcelanek w cenach od 2 do 6 zł.Comment
-
Comment
-
Comment
Comment