czy browar w Kętrzynie działa jeszcze? a jeśli tak, to czy on jest niezależny, czy wchodzi też w skład którejś z "grup" północnych?
Browar Kętrzyn
Collapse
X
-
Browar Kętrzyn
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Kętrzyn zaprzestał produkcji w zeszłym roku.
Ostatnio był w rękach a raczej portfelu jakiejs grupy biznesmanów ze stolicy ( związanych z lokalną warszawską telewizją Porion?). Z tego też powodu ich marka Rastenburg ( niemiecka nazwa miasta) była dostępna w warszawskich sklepach, np. Leclercu.
Głównym piwowarem w Kętrzynie był pan Marian Chodkowski, wczesniej prowadzący browar w Biskupcu. Zrobił wiele dobrego dla polskiego piwowarstwa. Niniejszym jest już na emeryturze.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
-
-
Co do upadłości browaru kętrzyńskiego to pracownicy twierdzą że przyczyną była zbyt wysoka akcyza.Ostatnie lata działalności browaru to współpraca z browarem łomżyńskim i nawet niezły export do Rosji. A co do powrotu do nazwy Rastenburg to raczej chwyt reklamowy na wycieczki niemieckie których jest tu pełno w Kętrzynie,przyczyną jest Wilczy Szaniec .A fakt iż trafiły do dyscountów to po prostu szukanie nowych rynków zbytu.Tak samo kiedyś działał browar w Barczewie i spotkał go ten sam los.
Comment
-
-
Nie gorączkuj się, kolego mamy tu taki zwyczaj, że jeżeli ktoś rozpoczyna temat, który już kiedyś zaistniał, nasz Art łączy tematy gwoli lepszej przejrzystości forum
Comment
-
-
Odp: browar Kętrzyn
rasten23 napisał(a)
Mam pytanie do administratora ART dlaczego przywłaszczył sobie autorstwo jeśli to ja zaczołem temat browaru kętrzyńskiego???????Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Epikur z Samos.
Comment
-
-
browar Kętrzyn
Nerkę bym oddał za oryginał.Wiem że książka to poważna sprawa ale trzeba mieć cel w życiu.Mam sporo bibelotów beczki,skrzynki,butle,w zbiorze 340 etykiet,wszystkie oryginalne dokumenty z ostatnich 15 lat ,nawet decyzję od syndyka o upadłości browaru ,plany budynku,faktury,umowy sporo prób.Brakuje mi wiadomości od początków działania.No zobaczymy co z tego będzie?
Comment
-
-
Ja miałem zupełnie inne etykiety.Miałem Lecz złośliwość pewnej osoby spowodowała ich śmierć.Piwko było czasami znośne,choć nazywane było przez miejscowych hitlerowskie-od pewnego miejsca obok (Gierłoża)Chodzi o jakiś tam Szaniec nawet Wilczy.Piłem je w 1989 roku-prawdopodobnie dwie marki...w Giżycku przeważnie
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
Comment