Browar Niechanowo

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sokół83
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1598

remont w kierunku przywrócenia produkcji? nie może być
    Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• STAMM47
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.01
      • 2

Browar Niechanowo

Nie kupiłem Niechanowa ani jego części. ale życzę dużo powodzenia nowym nabywcom browaru a zwłaszcza DUŻO WŁASNEJ POMYSŁOWOŚCI i INWENCJI Przestrzegam Sz.p to trudny temat biznesowy

A.STAMM

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

Jeśli więc Stamm47 masz jakieś info nt b. browaru w Niechanowie a z jakichś (co może być zrozumiałe) względów nie chcesz/nie możesz podać żadnych personaliów to napisz przynajmniej coś o obecnych i planowanych przyszłych losach zakładu. Interesuje nas to bardzo po prostu jako pasjonatów złotego trunku szczególnie popierających małe browary.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• STAMM47
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.01
          • 2

Browar Niechanowo

Co do Browaru w Niechanowie wiem tylko tyle że obecni właściciele zamierzają wznowić produkcję piwa i słodu-planowane uruchomienie 2010 r.

A.S

Comment

• Cooper
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

Dzięki za info. Wynika więc że musimy wysłać naszych szpiegów z sekcji poznańskiej na wywiad środowiskowy
            Dla mnie to trochę za daleko choć kiedyś odwiedziłem ten browar na kilka lat przed zamknięciem.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pankracy
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2007.10
              • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
              musimy wysłać naszych szpiegów z sekcji poznańskiej na wywiad środowiskowy
              Coś cisza. Czyżby szpiedzy sekcji poznańskiej nie dotarli do celu.

Comment

• Cooper
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

Coś ciężko mi uwierzyć że w bliskich okolicach Niechanowa nie mieszka choć 1 z naszych co bardziej aktywnych forumowiczów (bo oczywiście nie biorę pod uwagę wszystkich na tej stronie zalogowanych). Jeśli właściciel pojawia się w miarę często w b. browarze i nie pogoni naszego "szpiega" to jedna rozmowa z nim powinna wyjaśnić sprawę. Jakby jeszcze udało się zrobić jakiś aktualny foto-rekonesans to też by było git ale chyba się nie doczekamy

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Aktywnych forumowiczów jest około 100 (wystarczy zajrzeć do satystyk) i już masz jasność w temacie Niechanowa.

Comment

• Pankracy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2007.10
                    • 2797

Ja podejrzewam będę wiedział coś konkretnego za około miesiąc.
                    (jeżeli nie zapomnę o temacie)
                    Last edited by Pankracy; 2010-03-05, 19:28.

Comment

• raven77
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2010.01
                      • 73

Prace w browarze nadal trwają, mam tylko nadzieję, że wypadek który miał miejsce w Niechanowie w sobotę nie będzie powodem opóźnień. Przynajmniej do tego dnia aktualna była wersja, że piwo będzie dostępne jeszcze w tym roku.

London Stouts & Splendid Old Ales
                      Косово је Србија!

Comment

• Pankracy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2007.10
                        • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika raven77 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Prace w browarze nadal trwają, mam tylko nadzieję, że wypadek który miał miejsce w Niechanowie w sobotę nie będzie powodem opóźnień. Przynajmniej do tego dnia aktualna była wersja, że piwo będzie dostępne jeszcze w tym roku.

http://tnij.org/niechanowo
                        W zeszłym roku i też na jesieni był w niechanowskim browarze pożar.
                        Przedwczorajszy wypadek był podobno spowodowany zatruciem się przez robotników oparami benzyny.

Prace remontowe trwają ponoć cały czas. Zakończenie planowane jest do końca tego roku.

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

Cytat z dyskusji poniżej informacji o wypadku:
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anonimowy
                          mój mąz jest gorzej poszkodowanyy od swojego młodzszego kolegi... maz był przez długi czas nieprzytomny dopiero w pełni zaczał myślec normalnie w niedziele wieczorem .oprócz zatrucia ma także liczne obrazenia na głowie i ból całego ciała ... nie wiadomo jakie spustoszenie to paskudztwo zrobiło w jego organizmie jeszcze , ale czas pokaze . moge tylko dodac ze bardzo ucierpiał na tym jego watroba .
                          Jak widać, benzyna ekstrakcyjna jest bardzo niebezpieczna. Nie tylko odbiera świadomość, ale także bije po głowie i powoduje uszkodzenia wątroby po wypiciu więcej niż pół litra.

Dla mniej zorientowanych - benzyna ekstrakcyjna najczęściej jest używana jako rozpuszczalnik do farb. Ma intensywny, charakterystyczny zapach i trzeba dużego samozaparcia, żeby się tym zatruć. Na każdym opakowaniu jest instrukcja, jak się z tym obchodzić - głównie uzywać w wietrzonym pomieszczeniu.
                          Last edited by Krzysiu; 2010-09-29, 07:02.

Comment

• Jarek_WLKP
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.11
                            • 6

Niechanowo aktualnie

Szanowni Forumkowicze,

Zamiłowanie moje do piw regionalnych spowodowane jest niestrawnością "piw" korporacyjnych oraz Wilekopolski rodowód. Zmobilizowało mnie to do zarejestrowania się na tej stronie. Również targi piwiwarów w Warszawie, gdzie spotkałem takich pozytywnych fanatyków, jakich tu bez liku.
                            Tak się składa, że dzielę swój los z Niewiastą z Niechanowa, której chrzestnym jest radny gminy (jeszcze). Bywam tam raz w miesiącu (statystycznie).
                            Ostatnio poruszany był szeroko temat browaru.
                            Jedyne co wiadomo, to tyle że browar został sprzedany, trwają prace nad odtworzeniem budynków i sprzętu. Były też dwa zdarzenia, o których możemy przeczytać na stronie OSP Niechanowo - http://www.osp-niechanowo.yoyo.pl/in...5.09.2010.html oraz http://www.osp-niechanowo.yoyo.pl/in...9.10.2010.html. Stopień tajemnicy jest taki, że nawet nie wiedzą kto dokładnie to kupił (jaki kapitał). Wieść niesie, że kary nałożone za szkody na osobie na inwestora są tak znaczne, że poddają w wątpliwość wystarowanie browaru.
                            Może dużo nie napisałem, ale jak będę coś wiedział, będę się dzielił. Piwno niechanowskie znam tylko z opowieści - zacząłem pić piwo w 1997 roku, czyli kiedy zamkneli ten browar...
                            Wasze zdrowie.
                            Jarek

Comment

• Pankracy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2007.10
                              • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jarek_WLKP Wyświetlenie odpowiedzi
                              Były też dwa zdarzenia, o których możemy przeczytać na stronie OSP Niechanowo
                              Więcej było tych zdarzeń w browarze. W zeszłym roku był pożar i zdaje się włamanie.

Comment

• delvish
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.11
                                • 3508

Fatum?
                                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                                (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

Przetwarzanie...
                                X