Browar w Nowej Soli

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darek99
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.04
    • 2147

Etykiety

Hey chłopaki!!- trochę wyluzujcie, to że zamieściłem skany tych etykiet nie oznacza że posiadam je w zbiorze, kiedyś już o tym w jakimś temacie wspominałem że poza zbieraniem etykiet, a zbieram etykiety z terenów Polskich z roku 1939-go (500 sztuk) ,zbieram też kolorowe ksero etykiet które są w zbiorach innych kolekcjonerów,przez kilka lat udało mi się zebrać dzięki życzliwośći kolegów 2.500 tysiąca
    kolorowych kserówek przedwojennych etykiet z terenów Polski z 1939 roku jak i z terenów - Pomorza, Prus, Śląska i Wolnego Miasta Gdańsk,także tę etykiety których zamieściłem skany nie są w moim zbiorze, wstawienie skanów etykiet z Nowej Soli w temacie o browarach z tego miasta napewno uatrakcyjnia ten temat, dlatego postanowiłem to zrobić.
    Są jeszcze inne znane etykety z Nowej Soli, ale nie chciałem dublować etykiet z tego samego browaru, myślę że Art za te skany które zamieściłem już w tym temacie mnie nie pochwali.
    Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
    Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
    skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
    Epikur z Samos.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23960

Odp: Etykiety

darek99 napisał(a)
      Są jeszcze inne znane etykety z Nowej Soli, ale nie chciałem dublować etykiet z tego samego browaru, myślę że Art za te skany które zamieściłem już w tym temacie mnie nie pochwali.
      z rzeczy których na pewno nie pochwalę, to Twojego notorycznego omijania działu z etykietami, o który tak zabiegałeś
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• JAckson
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6123

Będąc w Nowej Soli trafiłem wczoraj przypadkiem na zamkniety browar przy ulicy Wrocławskiej. Na elewacji nadal widnieje reklama przybrowarnianego sklepu. Połaziłem trochę po gruzach. Porobiłem trochę zdjęć telefonem. Może dziś lub za tydzień zaglądnę tam z normalnym aparatem.
        MM961
        4:-)

Comment

• meickel
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.06
          • 17

O, to dobra wiadomość. Będzie jeszcze jeden browar do fotografowania Wielkie dzięki!

Comment

• Piwowar
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2001.05
            • 2558

A mnie zastanawia, czy ten obiekt przy ulicy Wrocławskiej to był browar, czy tylko słodownia należąca do jednego z browarów.
            Archiwum piwne

Poznaj
            http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
            Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
            Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

Browar ze słodownią.

Comment

• DoyoursTupid
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2014.06
                • 8

Dowiedziałem się niedawno, że byli pracownicy starego browaru przy ul. Wrocławskiej w Nowej Soli nadal posiadają recepturę warzonego tam piwa. Niestety osoba od której uzyskałem tę informację zatrzymała recepturę dla siebie ;-) Szkoda, jako mieszkaniec Nowej Soli na pewno miałbym sporą frajdę warząc takie piwko.

Comment

• Undeath
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2011.08
                  • 113

W Nowym numerze lokalnej gazety Krąg ukazał się artykuł o browarach w Nowej Soli, jeżeli ktoś chce mogę go zeskanować. Część artykułu tutaj: http://tygodnikkrag.pl/index.php/eur...wde-dobre-piwo

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

To tylko fragment? Wygląda na całość.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Cooper
                      🍼🍼
                      • 2002.11
                      • 6057

Artykuł fajny ale trochę smutny że były chęci do wznowienia produkcji po 1997 roku i już niewiele brakowało by się to udało i ... )(
                      Z tego co wywnioskowałem budynki mimo że jeszcze w większości zachowane to - i to już mój domysł - w stanie ruiny i raczej nie rokujące żadnych szans na powrót tam piwowarstwa.
                      O autorze artykułu czyli koledze Jachacym chyba kiedyś słyszałem . Sympatyczny koleszka w artykule. Życzę Mu stworzenia dobrej publikacji nt nowosolskiego browarnictwa.
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Undeath
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2011.08
                        • 113

To całość jest, porównałem sobie te artykuły.

Co do browaru nie są to ruiny, zostały zagospodarowane, cześć wyburzona, część pod mieszkaniówkę przerobiona, a na terenie postawili Lidla. Nieco oszpeca to główny budynek, ale jest lepiej niż ruiny. Niestety z środka wszystko zdążyli powycinać i wywieźć, był chętny inwestor na to ale niestety po przeliczeniu kosztów wycofał się. Między innymi przyczynił się do tego konserwator zabytków widać miał inne plany co do miejsca, ma bardzo wygórowane wymagania co do materiałów na które sieciówkę jakąś było stać i ostatecznie powstał market. W tej miejscówce browar na pewno już nie powstanie ani nie będzie wznowiony.

Comment

• Cooper
                          🍼🍼
                          • 2002.11
                          • 6057

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Undeath Wyświetlenie odpowiedzi
                          (...) ruiny (...) wyburzona (...) przerobiona (...) postawili Lidla (...) powycinać i wywieźć (...) był chętny inwestor na to ale niestety po przeliczeniu kosztów wycofał się (...) przyczynił się do tego konserwator zabytków (...) ostatecznie powstał market.
                          Niestety nasz biedasyf. Materialny i mentalny
                          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
                          X