Powoli, słowo po słowie powstaje książka mojego autorstwa o porterze bałtyckim. Jednym z rozdziałów będzie oczywiście historia, zahaczająca o genezę porteru jako takiego w Londynie, jego sukces eksportowy i dalsze losy w krajach basenu Morza Bałtyckiego. Od pierwszych porterów warzonych tutaj, aż po czasy współczesne.
W związku z tym pytanie - czy ktoś ma i chciałby się podzielić materiałami historycznymi, które mogą rzucić niego więcej światła na historię stylu? Zbieram różne informacje, w dużej mierze korzystając z archiwów online. Sporo już mam, ale jest wciąż dużo białych plam i znaków zapytania. Więc jeśli ktoś miałby coś, co jego zdaniem mogłoby się przydać i chciałby się tym podzielić, to będę dozgonnie wdzięczny.
Kontakt najlepiej mailowy na balticporterday@gmail.com
W związku z tym pytanie - czy ktoś ma i chciałby się podzielić materiałami historycznymi, które mogą rzucić niego więcej światła na historię stylu? Zbieram różne informacje, w dużej mierze korzystając z archiwów online. Sporo już mam, ale jest wciąż dużo białych plam i znaków zapytania. Więc jeśli ktoś miałby coś, co jego zdaniem mogłoby się przydać i chciałby się tym podzielić, to będę dozgonnie wdzięczny.
Kontakt najlepiej mailowy na balticporterday@gmail.com
Comment