Pochwal się ile udało Ci się zebrać etykiet ze Świdnika.
Browar Świdnik - Sokół - browar kolo Lublina / Świdnika
Collapse
X
-
I jak możesz wrzuć mapkę z dojazdem do browaru albo wytłumacz łopatologicznie, ulica za ulicą jak tam dojechać. Byłem w Świdniku jakiś czas temu, chciałem odnaleźć go, jak jak mi ludzie zaczęli tłumaczyć po godzinie poszukiwań zrezygnowałemGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
znalezienie go faktycznie graniczy z cudem. ja sam się nie mogłem do niego dostać. ale cały czas szukam. chce dotrzeć do właścicieli. może uda się go reaktywować. co do etykiet mam po komplecie z każdego piwa. bark tylko kapsla.sie gra -sie ma... :)
Comment
-
-
Na ul. Graniczną (na niektóych planach podawaną jako ul. Brzegowa) najłatwiej trafić z Lublina jadąc cały czas ul. Mełgiewską mijamy tory, zygzak za torami i jedziemy prosto ok.500 m i skręcamy w prawo na krzyżówce z ul.Biskupie (Biskupie skręca w lewo). Jeżeli miniemy tablicę koniec Lublina (zieloną) tzn. że mineliśmy i w tył zwrot. Powodzenia
p.s. A co do pytania Koczki86 to piłem Sokoła i Dukata, nie zachwyciły mnie z tego co pamiętam (ale wtedy miałem inne zapatrywania na piwo ) choć napewno były lepsze niż Hetman z Krasnegostawu.Last edited by Gopher; 2008-10-25, 09:18.Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedziNa ul. Graniczną (na niektóych planach podawaną jako ul. Brzegowa) najłatwiej trafić z Lublina jadąc cały czas ul. Mełgiewską
Czy to jest ta droga z Lublina na Chełm i Zamość?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Zumi.pl znajduje te ulicę, tyle że nieruchomość nr 26 nie wiadomo czemu, ale to tuż obok.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziCzy to jest ta droga z Lublina na Chełm i Zamość?Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
-
Może po prostu uzupełnij brakujące tu wiadomości.Last edited by ART; 2012-01-18, 01:18.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mike241 Wyświetlenie odpowiedziJeśli chcecie się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego browaru to chętnie odpowiem na wasze pytania.
Comment
-
-
A od kiedy?
Czy jest prawidłowo zaznaczony na mojej mapie ?
No i w końcu przy jakiej stał ulicy - Brzegowej czy Granicznej?Last edited by Pendragon; 2012-01-19, 10:08.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
W czasie działania browaru ulica nazywała się Graniczna, po zmianie nazwy na Brzegową zmieniła się też trochę numeracja
Browar znajdował się w tym miejscu https://maps.google.pl/maps?q=51.234...num=1&t=h&z=19 chyba w niskim budynku w stronę torów kolejowychLast edited by wroni; 2014-03-15, 22:18.
Comment
-
Comment