Napisz coś więcej o tej publikacji (liczba stron, liczba ilustracji, cena) i czy można o zamówić u Ciebie :-)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kamrat58
Mam w tym temacie dużo do powiedzenia. Trudno jednak w kilku słowach o bogatej historii sprzed wielu lat opisać. Mieszkam w Skierniewicach, a jeszcze niedawno pracowałem na terenie dawnego browaru (obecnie Domu Kultury. Interesuje się historią i dziejami browaru skierniewickiego.Do wielu ciekawych pamiątek i informacji udało mi się dotrzeć.Wciąż pojawiają się "nowe" znaleziska z tamtych czasów. Z racji tego, że bardzo mało opublikowanych jest informacji o browarze Wł. Strakacza w Skierniewicach, chciałbym to zmienić. Między innymi za Waszym pośrednictwem, a także strony internetowej, nad którą pracuję.
No i jak jest ta stronka kamrat56 czy nie?
Ponawiam równiez pytanie beny'ego...z przed pół roku
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Leonpraga
Z mojego spisu katalogowego, browar w Skierniewicach, w galerii wstawiłem reklamę tego browaru
... – Grodzisk Mazowiecki, Skład -1937/9...
:
Skład w Grodzisku Mazowieckim znajdowal się na ulicy Harcerskiej 9.
Władysław Strakacz posiadał też swój skład w Pruszkowie na ulicy Kościelnej 9.
Informacje pochodzą ze: Spisu abonentów Warszawskiej Sieci Telefonów Polskiej Akcyjnej Spółki Telefonicznej i Rządowej Warszwskiej Sieci Okręgowej rok 1938/39
(Dziwna jest ta powtarzalność cyfry 9)
straraj sie pokazać TYLKO szyld bez widoku scian garażu (piwnicy) gdyż te specjalnie nas nie interesują. Ja niestety nie moge zamieścić tam fotki egzemplarza ze swojej kolekcji w tym momencie. Zresztą Twój szyld jest w zdecydowanie lepszym stanie.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
wieś Byczki leży kilkadziesiąt km od Skierniewic (województwo łódzkie).
Chyba chodzi o Byczki odległe o kilkanaście kilometrów od Skierniewic, kilkadziesiąt kilometrów od Skierniewic jest Piotrków Trybunalski czy Płock. Po 1873 roku w Byczkach k. Skierniewic nie było żadnego czynnego browaru.
Witam Wszystkich Na tym Forum .. Posiadam But z tej piwiarni ze Skierniewic Jeżeli jest ktoś chetny Kupnem Tego buta Prosze O kontakt moj numer telefonu 697-204-356 lub 508-016-295 , gg - 2166989 lub e-mail gawliczek94@wp.pl Pisac. !
Trafiła do mnie etykieta z Browaru w Skierniewicach. Domyślam się że był on powiązany z Browarami Łódzkimi. Czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej na ten temat?
Witam Wszystkich Na tym Forum .. Posiadam But z tej piwiarni ze Skierniewic Jeżeli jest ktoś chetny Kupnem Tego buta Prosze O kontakt moj numer telefonu 697-204-356 begin_of_the_skype_highlighting 697-204-356 end_of_the_skype_highlighting lub 508-016-295 begin_of_the_skype_highlighting 508-016-295 end_of_the_skype_highlighting , gg - 2166989 lub e-mail gawliczek94@wp.pl Pisac. !
Comment