Browar Podole

Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kibi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 1875

Browar Podole

Na Allegro są wystawione dwie etykiety z Browaru Podole.
    Czy ktos coś wie na jego temat?
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

zamiast zaczynać nowy temat poszukaj dokładniej, było to juz omawiane

a etykiety są w galerii
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kibi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 1875

Sorry, wychodzi brak doświadczenia. Sprawdziłem tylko w wyszukiwarce browarów ( bezskutecznie).Ale ponownie dzięki za informację.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
        bastion
        Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
        2025-01-10, 21:09
      • dadek
        Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
        dadek
        Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
        2024-11-19, 04:20
      • SielskieWzgorze
        Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
        SielskieWzgorze
        Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
        ...
        2024-02-19, 09:28
      • dadek
        Rüsselheim am Main, Mainstraße 4-6, Rüsselheimer Bräu
        dadek
        Rüssellheim to miasto położone 15 minut jazdy pociągiem na wschód od Mainz. Słynne jest z wielkiej fabryki Opla, której ogrom możemy podziwiać z okien pociągów jadąc wzdłuż przez ponad 2. Biurowiec i główna brama wejściowa znajduje się po lewej do wyjścia z dworca głównego, tędy...
        2022-11-21, 22:54
      • darekd
        Irlandia, Limerick, 24&25 Nicholas Street, Treaty City
        darekd
        Wydaje mi się, że to jest to nie tak nowy browar, ale na nowym adresie od tego roku.

Znajduje się w pobliżu średniowiecznego zamku w Limerick. W tzw. "The Medieval Quarter". Jednak średniowiecza oprócz zamku tam mało. Browar znajduje się w bezstylowej piętrowej powiedzmy...
        2019-09-23, 22:03
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...