W ubiegłym roku przez dodatek do GW "KOMUNIKATY" przewijały się informacje o sprzedaży składników majątkowych browaru w Krotoszynie. Nie wiem, na jakim etapie sprawa jest obecnie.
browary które znikają
Collapse
X
-
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
-
-
No to jeszcze trochę obok tematu.
emes napisał:
"Trzeba pamiętać też , że ewentualny nowy browar musiałby wyjść z nowymi nieznanymi na tym terenie markami piwa, bo przecież prawo do znanych marek piw robionych w Browarze Warszawskim ma na wyłączność GŻ i się ich na pewno nie pozbędzie."
Widzę pewne wyjście (jak to miło tak pogdybać). Browar ten, wydumany przez nas, powinien skontaktować się ze spadkobiercami i używać nazw nawiązujących do piw browaru Haberbusch & Schiele. W ten sposób tradycji by zadośćuczyniono nie łamiąc prawa - bo jak rozumiem praw do przedwojennych marek H&S Grupa Żywiec nie posiada
Pomarzyć fajna rzecz, ale wszyscy wiemy że zamknięcie Browarów Warszawskich równa się końcowi prawie 160 letniej historii warzenia piwa w tym miejscuLast edited by iron; 2005-01-12, 13:31.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Czapayew napisał(a)
W ubiegłym roku przez dodatek do GW "KOMUNIKATY" przewijały się informacje o sprzedaży składników majątkowych browaru w Krotoszynie. Nie wiem, na jakim etapie sprawa jest obecnie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
adam16 napisał(a)
Z tym Krotoszynem też mi coś się tak kojarzy. Wiem że było już kilka prób sprzedaży, ale do żadnej transakcji chyba jeszcze nie doszło.
Comment
-
-
breslauer napisał(a)
Ale Krotoszyn chyba już jest kupiony, skoro Zduńska Wola produkuje piwo dla niego?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment