W browarze w Limanowej część zabudowań adoptowano na siedzibę starostrwa powiatowego.
Inwentaryzacja budynków nieczynnych browarów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Eszogo1970 Wyświetlenie odpowiedzi... adoptowano ...[/url]
Comment
-
-
Browar w Lądku do kupienia
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Browar Mirsk (Friedeberg a/Q.)
Lokalizacja Mirsk ul. Zdrojowa nr 9. Bydynek i ulica niewiele się zmieniły. Jeśli dobrze się wpatrzycie to można zauważyć poniemieckie napisy nad drzwiami wejściowymi. Obecnie budynek przeznaczony na mieszkania lokatorskie. Do niedawna w pomieszczeniach magazynowych prowadzona była hurtownia spożywcza. Więcej informacji, zdjęcia butelek i wygląd budynku z czasów świetności na stronie https://www.zslgmirsk.nazwa.pl/index...zery&Itemid=97
Comment
-
-
Jeszcze jeden do kolekcji: budynek niemal w samym centrum Lubawy. Na planie, jaki można znaleźć w sieci, ulica Browarniana, kiedy ja tam byłem, wydawało mi się, że widziałem na tabliczce "Browarna". W złym stanie, ale cały, własność miasta. Były plany, by urządzić tam jakieś "ekologiczno-handlowe centrum Stary Browar", ale chyba się to rozmyło. Obecnie budynek nieużytkowany, w coraz gorszym stanie.
Comment
-
-
Gdyby znaleźli się chętni do współpracy, to na podstawie mojej mapy browarów zamkniętych od roku 1945 można by zbudować bazę wszelakich budynków browarnianych. Sam tego nie dam rady zrobić, ale w zamian mogę zostać koordynatorem.Last edited by Pendragon; 2013-04-14, 18:00.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
To może na początek wydzielić (stworzyć) temat browarów po 1945. Później można stworzyć listę, np. wg znanych etykiet ppf ze strony browarymazowsza.pl, a później spróbować ją jeszcze uzupełnić o browary, z których etykiet brak. pewnie coś by się znalazło.Zbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziW Przysieku koło Torunia browar może być z XVII w., a nie z VII.
Budynek został przebudowany na ośrodek szkoleniowo-wypoczynkowy.Last edited by Pendragon; 2014-10-13, 10:58.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA jednak jest temat o browarze w Przysieku, oczywiście wyszukiwarka nie znajduje,Last edited by ART; 2014-10-13, 11:47.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment