Jak zrzynasz coś z innej internetowej strony to podaj z jakiej. To akurat jest z tej: www.pl.wikipedia.org/wiki/Browar_Korona Plagiat to przestępstwo więc trzeba podawać skąd się cytuje
Browar Będzin
Collapse
X
-
Przecież jest podany autor opracowania - W.Wieczorek.
Nie pomyślałeś, że może to być ta sama osoba ?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika margarita76Mimo swej pozycji browar nie posiadał w tym okresie jednolitego znaku firmowego, tym niemniej dbano o wizerunek zakładu wydając materiały reklamowe w postaci: szkła firmowego, podstawek pod kufle (tzw. Wafle), tablic reklamowych.pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika margarita76Witam, niestety nie posiadam podstawki z Będzina. Mam tylko etykiety.
Skany podstawek z Będzina są mi znane. Chodziło mi o PW podstawki z Sosnowca, które podobno posiadasz.pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeberO rany wszystko mi się pomieszało .
Skany podstawek z Będzina są mi znane. Chodziło mi o PW podstawki z Sosnowca, które podobno posiadasz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika margarita76Podstawek z Sosnowca nigdy nie miałem. Napewno były ,ponieważ na okupacyjnych reklamach takowe występują ,ale ja ich na żywo nigdy nie widziałem. Widziałem natomiast powojenną z końca lat 40-tych (niestety nie do uzyskania) z napisem: Browar "Renard" w Sosnowcu.
Reklamę z podstawkami widziałem.pozdrawiam
Comment
-
-
odkurzając zapomniany temat. informatorzy się nie mylili.
Na pewno istnieją 3 rózne podstawki z br. Sielce (Sosnowiec)
- sprzed I wojny swiatowej była na allegro więc skan jest pewnie znany,
- podstawka z okresu PPF o której pisał margarita76,
- okupacyjna (biało-zółto- czerwona) siedzi w pewnym zbiorku u naszych zachodnich sąsiadów.
Prawdopodobnie były tez inne podstawki z okresu okupacji - 2 wersje kolorystyczne widnieja na reklamach br. Sosnowiec z tego okresu.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Eszogo1970 Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie. Skąd browary będzińskie i sosnowiecki czerpały wodę. No chyba nie z Czarnej Przemszy?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witold71 Wyświetlenie odpowiedzipodstawki z br. Sielce (Sosnowiec)"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedziRaczej Sielec (dzielnica Sosnowca). Sielce to m.in. taka miejscowośc w Rosji nad Oką.
Comment
-
Comment