Browar Glinnik pow. Tomaszowski

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mistrzu
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2003.08
    • 750

Browar Glinnik pow. Tomaszowski

Czy ktoś z Was dysponuje informacjami na temat browaru w Glinniku w powiecie Tomaszowskim, Łódzkie?
    Wiem, że został zbudowany w 1. połowie XIX wieku, potem przebudowany na budynek mieszkalny.
  • Leonpraga
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.02
    • 468

Ciekawa wiadomość, lecz i dla mnie bardzo smutna bo nie mogę nic powiedzieć w tym temacie nie trafiłem na żadną wiadomość na temat browaru w Glinniku i będzie zapewne to trudne, ale może ktoś coś na ten temat posiada sam jestem ciekaw.

Comment

• Mistrzu
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.08
      • 750

A ja znalazłem wczoraj przeglądając pod kątem kościołów Katalog Zabytków Sztuki w Polsce tom II, zeszyt 1, natrafiłem na takie informacje:

STARY BROWAR. Przerobiony na budynek dworski. Piętrowy, podpiwniczony. Na rzucie prostokąta. Wnętrze przebudowane. Otoczony parkiem ze starodrzewiem i aleją bukową.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Czechy, Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
        dadek
        Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
        2025-01-10, 00:48
      • StowarzyszenieAdventure
        Browar Kossocice, Galicja
        StowarzyszenieAdventure
        Dzień dobry,
        szukam informacji lub namiaru gdzie mógłbym coś znaleźć na temat browaru we wsi Kossocice. W katastrze Galicyjskim rok 1850 jest podpisany na mapie, znalazłem też o nim wzmiankę w jakimś spisie ale to tyle. Budynek istnieje do dziś. Dziś to dzielnica Krakowa.
        pozdrawiam...
        2024-10-31, 14:43
      • dadek
        Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
        dadek
        Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
        2024-10-04, 23:49
      • dadek
        Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
        dadek
        W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
        2024-09-03, 02:08
      • darekd
        2024.06.21-23, XIV Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa
        darekd
        Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
        Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą

Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
        2024-06-04, 03:20
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...