Czy ktoś może mnie oświecić na czym polegała "parowość" browarów ?
Browary parowe
Collapse
X
-
Czy mam rozumieć, że potem parę zastąpiła elektryczność?Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Acha czyli "browar parowy" to taki slogan który kiedys tam miał być synonimem nowoczesności. Gdy maszyna parowa stała się czymś powszednim, "parowość" zniknęła z nazw browarów, by pojawić sie obecnie jako synonim ciągłości tradycji i gwarancji "dobrego, starego piwa". Dobrze Krzysiu kombinuję?Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Dokładnie o to chodzi. PrRzykłądem nazwa browaru Zygmunta Marsa w Limanowej "Pierwszy Browar W Kraju Systemu Gotowania Parą". Ten "kraj" to oczywiście tylko Galicja, ale reklama była przednia.
Jak kombinowałem nazwę browaru, pierwsze co mi przyszło do głowy to "browar parowy". Ale u mnie w domu "parowy" jest tylko czajnik, więc zrezygnowałem.Last edited by Krzysiu; 2006-02-11, 11:11.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziDokładnie o to chodzi. PrRzykłądem nazwa browaru Zygmunta Marsa w Limanowej "Pierwszy Browar W Kraju Systemu Gotowania Parą". Ten "kraj" to oczywiście tylko Galicja, ale reklama była przednia.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
Comment