Budynki browaru znajduję się w zaskakująco dobrym stanie - chętnym do obejrzenia fotki polecam stronę www.zarszyn.pl, w dziale "po godzinach" kliknąć obiekty. Zresztą wart obejrzenia nie tylko budynek dawnego browaru.
Browar Zarszyn
Collapse
X
-
Jeżeli chodzi o budynki browaru, niedawno znalazłem w necie, że miesci sie tam firma "ZGODA" Dystrybucja SA Przedstawicielstwo Zarszyn "Dawny Browar" spółka założona w 2000 roku, biorę się do szukania i coś zaraz prześle na temat browaru
Comment
-
-
Browar oczywiście znajduje sie w Posadzie Zarszyńskiej. Jeżeli chodzi o dane które podał Andi jest to oczywiście ze spisu niemieckiego, a co do etykiety którą wstawił sopista jest to ten sam browar, w tamtym okresie kiedy wychodziła ta etykieta pewnie mieli bliżej do żródeł historycznych powstanie tego browaru niż my teraz, w żadnym spisie adresowym który mam nigdy nie występuje data powstania browaru w Zarszynie, ale jestem wielce przekonany że 1807 jest to data założenia tego browaru, na razie przesyłam dane z mojego katalogu browarów.
POSADA ZARSZYŃSKA k. Zarszyna, woj. Podkarpackie
* Browar – wł. Kazimierz Wiktor 1885-1896/01
* Browar – wł. Stanisław i Władysław Wiktor -1904
* Browar – wł. Kazimierz Wiktor, dż. Rosenblüth i Zucker -1912/4
* Browar – wł. Rosenblatt & Zucker -1912
* Browar – dz. Sp. z o.p., Zucker & Künstler -1920
* Browar – „Wiktora Kazimierza”– wł. M. Rosenblüth i A. Zucker i S-ka -1922/6/7
* Browar – wł. Ł. Rosenblit -1926/7
* Browar – wł. K. Rosenblit -1926/7
* Browar – wł. Rosenblüth i Zucker, S-ka -1926/7
* Browar – wł. M. Rosenbath -1928
* Browar - wł. Szajner i Zucker -1928
* Browar Parowy „Zdrój” Sp z o.o. -1928/30/1
* Browar Firmy, Zucker i Scheiner -1929/30/6
* Browar Parowy Zarszyn tel. 1 -1937
* Scheiner Oskar Dr. Unterm Brauerei -1939
* Browar Parowy , Zucker i Scheiner nr. 50 upańst. -1946
* Państwowy Browar w Zarszynie -1945-50
* Lubelskie Zakł. Piw., Browar w Zamościu -1975
* Zakł. Piw., w Łańcucie, Browar w Zarszynie -1982
W księgach adresowych raz jest podawana Posada Zarszyńska raz Zarszyn Pozdrawiam
Comment
-
-
-
BROWAR ZARYSZYN1910-1913RODZINA KLOMINKÓW
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi Wyświetlenie odpowiedziHistorie browaru Zarszyn od 1885-do 1978 znam.
chodzi mi o losy browaru po 1978r.Co tam jest teraz co sie stalo z ludzmi tam zatrudnionymi.A szczegölnie szukam kontaktu z kims kto tam pracowal w latach 1971-do 1978
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziDo galerii wkleiłem aktualną fotografię browaru w Zarszynie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robi15 Wyświetlenie odpowiedziabernacka niestety to nie jest browar w Zarszynie
Comment
-
-
Jak to nie widać co to jest - sklep spożywczy abc a ten komin nad nim to od centralnego z w/wSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzikolega robi15 specjalnie się dzisiaj zarejestrował aby Wam to napisać , a mu nie wierzycie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedziNa wspomnianym zdjęciu jest browar w Zaczerniu. (...).
Co mi przyszło z tym Zarszynem
Comment
-
-
Browar w Zarszynie
Poszukuję informacji, do kiedy (chodzi mi o jak najbardziej dokładne określenie terminu, najlepiej datą miesięczną, jeśli nie dzienną) funkcjonował w Zarszynie browar i jak jeszcze długo potem piwo zarszyńskie znajdowało się realnie w sprzedaży. Dziękuję z góry za wszelką okazaną pomoc.
Comment
-
-
Comment