Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Rozbiórka zielonogórskiego browaru.
Collapse
X
-
POZDRAV!
--
Always look on the bright side of life
Niezależny Portal Żar
Najwieksze żarskie forum dyskusyjne
Towarzystwo Upiększania Miasta
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CroolickDe gustibus non disputandum est. Nie wiem tylko dlaczego chcecie mnie przekonac, że piwo z ZG było świetne, dla mnie było najohydniejsze jakie zadrzyło mi się wypić. A co do żarskich piw, to znając załogę mogę powiedzieć, że wszystko zależało ot tego w jakim stanie byli pracownicy odpowiedzialni za poszczególne etapy produkcji - wiekszość za kołnierz nie wylewała a znałem znakomitego kierowce, co nigdy trzeźwy za kierownice nie wsiadał a czasem to po prostu wypadał z szoferki (nigdy nie spowodował wypadku a gdy dostali Kamaza cieszył się jak dziecko wraz ze mną, prawdziwym dzieckiem - wszędzie zaglądneliśmy, każdą rzecz sprwdziliśmy). Ot po prostu gospodarka PRLu w pełnej krasie - renek wchłonął wszystko, co wtedy wyprodukowali.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzGdzie ja napisałem ,że piwa z ZG były świetne
Browar w Zielonej Górze warzył chyba mimo wszystko "najlepsze" piwa. Mnie smakował Pils Zielonogórski,ale wersja beczkowaPOZDRAV!
--
Niezależny Portal Żar
Comment
-
-
Trochę nie na temat, ale:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks[...]z twojego profilu wynika że po koniec lat 80 miałeś 16 lat zatem smak znasz z opowiadan czy też wcześnie zaczynałeś
A teraz mniej więcej na temat: piwo LORD z Zielonej Góry do dzisiaj wspominam z dreszczem obrzydzenia i chyba faktycznie było jednym z najohydniejszym polskich piw z jakimi miałem do czynienia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras... piwo LORD z Zielonej Góry do dzisiaj wspominam z dreszczem obrzydzenia i chyba faktycznie było jednym z najohydniejszym polskich piw z jakimi miałem do czynienia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendrasTrochę nie na temat, ale:
16 lat to chyba nie jest wcześnie ? Ja też mniej więcej tyle miałem i jakoś się nie wykoleiłem .Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
W latach 80-tych nie pijałem piwa, bo byłem nieletni za mocno, a jak mi coś udało się uszczknąć to i tak było to zazwyczaj szczecińskie (w Kamieniu były 2 rozlewnie i bosmańskiego nigdy nie brakowało), ale w latach 90-tych kilka razy zetknąłem się z LubUsZem i raz jakieś inne (zabyłem), ale nie wracałem już do tego, bo faktycznie było słabo pijalne. Witnica do dzisiaj produkuje trucizny - szczególnie polecam z ostatnich pomysłów marketingowych Piraty (słabszy i mocniejszy) i Morskie z Pianką, cena 1 PLN adekwatna do jakości (etykieciarze powinni wybrać dobre butelki ze skrzynki, bo repety nie da się zrobić).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CroolickA jak Ci się to udało?! Oni produkowali piwo z wykorzystaniem wody ze zwykłego ujęcia komunalnego a woda była w ZG oHydnie chlorowana..
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CroolickOki, no to wytykaj, co jeszcze poza "ohyda"? Jeśli pouczanie sprawia Ci przyjemność a mentorstwo to Twój osobowościowy sznyt to śmiało.
Podobno pisałeś pracę magisterską? Czytanie tegoż musiało być szczególnym przeżyciem dla recenzenta.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuA znasz browary w Polsce, które nie biorą wody z "kranówy"? I poczytaj sobie normy o uzdatnianiu wody.
I będę wytykał, bo jeżeli ktoś pisze takie bzdety, to ktoś inny musi prostować, żeby młodzież się nie demoralizowała.
Podobno pisałeś pracę magisterską? Czytanie tegoż musiało być szczególnym przeżyciem dla recenzenta.POZDRAV!
--
Niezależny Portal Żar
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WESChyba miał.
Ciekawe jak to możliwe, skoro browar stoi na wzniesieniu (niedaleko jest wieża ciśnień). Jeśli Ci chodzi o dostęp do sieci miejskiej sieci wodociągowej to oczywiście miał, ale nie miał własnej studni głębinowej.POZDRAV!
--
Niezależny Portal Żar
Comment
-
Comment