Ktoś wie co się teraz dzieje z browarem i słodownią? Przerobione na apartamenty z loggią czy rozpadło się całkowicie? Z ciekawostek, to dowiedziałem się od mamy że za czasów Browarów Warszawskich produkowany w Kutnie słód metodą klepiskową był chętnie kupowany przez japońskie destylarnie whisky...
Browar w Kutnie
Collapse
X
-
Słodownia jest kolejny raz wystawiona na sprzedaż.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Related Topics
Collapse
-
W Köln gdzie nie spojrzeć wszędzie kölsch, jak dla mnie styl niepijalny
. Miejscowi są pewnie przyzwyczajeni bo to ich tradycja, a poza tym ciężko dostać coś innego, jednak turyści szukają urozmaicenia. Ale na szczęście da się znaleźć miejsca gdzie można się napić prawdziwego...
-
Channel: Niemcy
2023-10-04, 23:21 -
-
Uwielbiam takie miejsca....obiekt położony na wsi, dojazd do Salio zwykłą polną ubitą drogą.
jest to kompleks z hotelem, restauracją i stadniną oraz browarem działającym od XI 2017.
Obiekt jest w trakcie wykończania elewacji po zaadoptowanych wcześniej budynkach.
Jedna...-
Channel: Łódzkie
-
-
Lokal w nazwie ma "klubokawiarnia" i tak próbuje wyglądać pozując na PRL lokal (coś jak sieć Meta czy Pijalnia Wodki). Do picia z beczki piwa z Fortuny (6 zł), z butelki PINTA (10 zł) i Ale Browar. Niestety godziny otwarcia w modnych dzisiaj godzinach od 16.00 (wykendy od 14.00)....
-
Channel: Łódzkie
2015-10-05, 12:10 -
-
Witam!
W Sobotę 2-12 2006,razem z kilkoma miłośnikami dobrego piwa,
wybieramy się,aby ''zaliczyć'', minibrowar,w Płocku.
Skomunikowania kolejowe[jak to często w Polsce się zdarza],są tak
ułożone,że ''zakwitniemy,w Kutnie na kilka godzin.
I tu mam pytanie,...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...-
Channel: Historia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment