Opuszczone browary.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
    Czy ja wiem? Temat ten sam więc dla mnie to klon tamtej strony.Takie odcinanie kuponów z opuszczonych.
    Czy strona BA i strona browar.biz to też klony? Temat z gruntu rzeczy prawie też ten sam?
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Czy ja wiem? Temat ten sam więc dla mnie to klon tamtej strony.Takie odcinanie kuponów z opuszczonych.
      Czy na jeden temat musi być tylko jedna strona?
      Ja siedzę na stronach zamkowych i mimo, że temat identyczny to każda z nich jest inna, jedna lepsza, druga gorsza, mniej bądź bardziej czytelna ale wszystkie są inne.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• pustepokoje
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2007.05
        • 9

Ja bym się akurat bardzo osobiście cieszył gdyby było więcej stron o opuszczonych. To zawsze sprzyja poziomowi.

A ile jest w internecie stron o samochodach ?

Comment

• kiszot
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy strona BA i strona browar.biz to też klony? Temat z gruntu rzeczy prawie też ten sam?
          Oczywiście,że nie.Jak sam zauważyłeś temat "prawie" ten sam.BA to w zasadzie sklep a Browar to forum.Chyba jest różnica?

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy na jeden temat musi być tylko jedna strona?
          Oczywiście,że nie.Ale zawsze jest ta pierwsza,ten wyznacznik gatunku.Reszta to tylko powielanie tematu
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• huanghua
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.10
            • 1910

(...)Chyba jest różnica?(...)
            Oczywiście, ale nie większa niż między stronami o których mowa w tym temacie.
            W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• hasintus
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2006.07
              • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pustepokoje Wyświetlenie odpowiedzi
              Gazeta wyborcza jest ... zawsze aktualną

Tak czy inaczej strona jest dobra. Czekamy na kolejne aktualizacje. Może kolejne zdjęcie z opuszczonych browarów? No i prośba żeby popracować nad stroną tak aby całe zdjęcie mieściło się na ekranie.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi

Tak czy inaczej strona jest dobra. Czekamy na kolejne aktualizacje. Może kolejne zdjęcie z opuszczonych browarów? No i prośba żeby popracować nad stroną tak aby całe zdjęcie mieściło się na ekranie.
                to na jakiej rozdzielczości pracujesz że się nie mieści? ....
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• hasintus
                  • 2006.07
                  • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  to na jakiej rozdzielczości pracujesz że się nie mieści? ....
                  800x600, jak zmieniłem na 1600x1200 to dopiero mieściła się całość strony ale literki to już maluśkie.

Comment

• pustepokoje
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2007.05
                    • 9

Strona poświęcona tematyce Urban Exploration .

Na stronie zostały dodane zdjęcia z gorzelni w Owińskach.

Wiem, że Gorzelnia to nie to samo co browar, ale może będą chętni żeby sobie obejrzeć.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam.

Comment

• arcy
                      • 2002.07
                      • 7538

Brakuje mi informacji o tym, gdzie znajdują się fotografowane obiekty.

Comment

• hasintus
                        • 2006.07
                        • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pustepokoje Wyświetlenie odpowiedzi
                        Nie podaje lokalizacji, żeby nie ułatwiać pracy osobom które gdyby tam pojechał to tylko po to żeby coś zniszczyć i ukraść.
                        Odpowiedź już była

Comment

• arcy
                          • 2002.07
                          • 7538

Dla mnie nie jest satysfakcjonująca. Co można było ukraść, to zabrali już miejscowi.

Comment

• becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
                            Dla mnie nie jest satysfakcjonująca. Co można było ukraść, to zabrali już miejscowi.

Jak zwykle piszesz o rzeczach, o których nie masz zielonego pojęcia. Coraz bardziej przychylam sie do tekstu Emesa, że piszesz pierdoły na każdy temat - choć rzadko się z nim zgadzam.
                            Po pierwsze, miejscowi co mogli zabrać to na pewno zabrali (złom, drewno), po drugie, są osoby które wybijają z tego typów obiektów portale, nadproża, obramienna okienne, zdobienia piecowe, kafle. Kradną nawet głupie cegły palcówki. Kolejna sprawa to archeolodzy amatorzy wyszukujący tego typu opuszczone obiekty. Chodzą z wykrywaczami, rozkopują teren, rozbijają ściany. Są osoby, które nawet wykorzystują tego typu obiekty na źródło cegieł, wiesz co zostaje z takiego pałacu, dworu, który staje się "cegielnią"? I nie jest to tylko domena miejscowych.

Jako ostatni przykład kolejnej Twojej durnej filozofii (wybacz - bo inaczej już tego nazwać nie mogę) - to proszę o wytłumaczenie co można było ukraść z góry zamkowej na której to nic nie zostało na powierzchni? Jest tylko sam szczyt, zarośnięty bez widocznych śladów.
                            Później napiszę Ci co, bo jest to autentyczny przykład niszczenia zabytków, nawet tych, których nie widać, nie mówiąc o tych które jeszcze zostały
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• pustepokoje
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2007.05
                              • 9

Becik - dziękuje ,bo powiedziałeś wszystko to co ja chciałem powiedzieć.

Byłem już naprawdę w wielu tego typu obiektach i wiem co potrafią ludzie.
                              Mi jakoś udaje się odnajdywać takie obiekty, bo mi na tym zależy i uwielbiam klimat takich mijesc. Dlatego też myślę, że wszystkim innym, którym będzie zależało podobnie jak mi to także sobie poradzą.

Cieszę się, że naszczęscie jest tak wiele osób, które to rozumieją.

Comment

• arcy
                                • 2002.07
                                • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                                co można było ukraść z góry zamkowej na której to nic nie zostało na powierzchni?
                                Wszystko co można:
                                a) sprzedać
                                b) wykorzystać jako materiał budowlany
                                c) użyć jako element ozdobny
                                b) ziemię do ogródka.

Naiwnością jest wierzyć, że nie podanie lokalizacji może mieć aż takie znaczenie. To nie są zakopane skarby, o których wie tylko jedna osoba.

Comment

Przetwarzanie...
                                X