Czy ma ktoś może informacje o takim browarze/hurtowniku. Ja nic sieci znaleźć na ten temat nie mogę. Zullchow zgaduje że to szczecińska dzielnica żelechowa? Sama butelka którą posiadam jasna, lekko niebieskawa, wysmukła.
Bernhard Schulz Züllchow/ Stettin?
Collapse
X
-
Ten temat powinien chyba wylądować w Identyfikacji albo Galerii - dorzuć zdjęcia.
Osobiście w swoich szpargałach nie znalazłem takiej firmy w Żelechowej (Szczecin-Żelechowa), ale to nie znaczy, że tego nie było, zachęcam do kopania, nie tylko w ziemi.
Niemniej jednak znalazłem: Bernhard Schultz, Hohenzollernstr. 7 (Krzywoustego) - w latach 1916-1921, później Schulz & Jagow, dalej Otto Jagow i jego syn Richard Jagow (raczej znany temat).
Później był jeszcze B. Schulz, Bogislavstr. w latach 30-tych, ale też w mieście.
-
-
Zdjęcie wrzucę jutro gdyż butelka wymagała małej rekonstrukcji rantu denka.
Ps.I mam pytanie, czy nadal aby wyrobić sobie kartę do archiwum trzeba mięć jakieś "polecenie", bo pamiętam że kiedyś miałem z tym kłopot, szukałem informacji w policji budowlanej i jako student musiałem mieć pismo od promotora.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brzeczka Wyświetlenie odpowiedziTen temat powinien chyba wylądować w Identyfikacji albo Galerii - dorzuć zdjęcia.
Osobiście w swoich szpargałach nie znalazłem takiej firmy w Żelechowej (Szczecin-Żelechowa), ale to nie znaczy, że tego nie było, zachęcam do kopania, nie tylko w ziemi.
Niemniej jednak znalazłem: Bernhard Schultz, Hohenzollernstr. 7 (Krzywoustego) - w latach 1916-1921, później Schulz & Jagow, dalej Otto Jagow i jego syn Richard Jagow (raczej znany temat).
Później był jeszcze B. Schulz, Bogislavstr. w latach 30-tych, ale też w mieście.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Na szczęście się trochę poprawiło, można wejść "z ulicy". Kiedyś, chyba w 1994 miałem wejście z polecenia i wtedy bylo bajkowo, obecnie można zalatwić coś, nie koniecznie od ręki, ale dla zainteresowanych kopiowaniem: ksero (tylko zbiory ANB): A4 - 15 zł, A3 - 25 zł, skan - 20 zł. Biblioteka czynna: pon., wt. pt. 10-13 (dla pracujących), pracownia naukowa: pon. 8,30-18, wt-pt 8,30-15,00.
Zachęcam do korzystania.
Może ten Schulz sprzedawał napoje, a tego tematu nie badałem tak dogłębnie.
Comment
-
Comment