Bernhard Schulz Züllchow/ Stettin?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Aygon
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.03
    • 35

Bernhard Schulz Züllchow/ Stettin?

Czy ma ktoś może informacje o takim browarze/hurtowniku. Ja nic sieci znaleźć na ten temat nie mogę. Zullchow zgaduje że to szczecińska dzielnica żelechowa? Sama butelka którą posiadam jasna, lekko niebieskawa, wysmukła.
  • brzeczka
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.12
    • 373

Ten temat powinien chyba wylądować w Identyfikacji albo Galerii - dorzuć zdjęcia.
    Osobiście w swoich szpargałach nie znalazłem takiej firmy w Żelechowej (Szczecin-Żelechowa), ale to nie znaczy, że tego nie było, zachęcam do kopania, nie tylko w ziemi.
    Niemniej jednak znalazłem: Bernhard Schultz, Hohenzollernstr. 7 (Krzywoustego) - w latach 1916-1921, później Schulz & Jagow, dalej Otto Jagow i jego syn Richard Jagow (raczej znany temat).
    Później był jeszcze B. Schulz, Bogislavstr. w latach 30-tych, ale też w mieście.

Comment

• Aygon
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.03
      • 35

Zdjęcie wrzucę jutro gdyż butelka wymagała małej rekonstrukcji rantu denka.

Ps.I mam pytanie, czy nadal aby wyrobić sobie kartę do archiwum trzeba mięć jakieś "polecenie", bo pamiętam że kiedyś miałem z tym kłopot, szukałem informacji w policji budowlanej i jako student musiałem mieć pismo od promotora.

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23932

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brzeczka Wyświetlenie odpowiedzi
        Ten temat powinien chyba wylądować w Identyfikacji albo Galerii - dorzuć zdjęcia.
        Osobiście w swoich szpargałach nie znalazłem takiej firmy w Żelechowej (Szczecin-Żelechowa), ale to nie znaczy, że tego nie było, zachęcam do kopania, nie tylko w ziemi.
        Niemniej jednak znalazłem: Bernhard Schultz, Hohenzollernstr. 7 (Krzywoustego) - w latach 1916-1921, później Schulz & Jagow, dalej Otto Jagow i jego syn Richard Jagow (raczej znany temat).
        Później był jeszcze B. Schulz, Bogislavstr. w latach 30-tych, ale też w mieście.
        sam go tu przeniosłem, Aygon nie prosił o identyfikację butelki tylko o informacje o historycznej firmie. Przynajmniej tak to dla mnie wyglądało.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• brzeczka
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.12
          • 373

Na szczęście się trochę poprawiło, można wejść "z ulicy". Kiedyś, chyba w 1994 miałem wejście z polecenia i wtedy bylo bajkowo, obecnie można zalatwić coś, nie koniecznie od ręki, ale dla zainteresowanych kopiowaniem: ksero (tylko zbiory ANB): A4 - 15 zł, A3 - 25 zł, skan - 20 zł. Biblioteka czynna: pon., wt. pt. 10-13 (dla pracujących), pracownia naukowa: pon. 8,30-18, wt-pt 8,30-15,00.
          Zachęcam do korzystania.

Może ten Schulz sprzedawał napoje, a tego tematu nie badałem tak dogłębnie.

Comment

• Aygon
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2007.03
            • 35

Dzięki, muszę tam się znowu kiedyś wybrać, choć czasu już niestety nie mam tyle co dawniej.
            Wrzucam fotkę, co do tych napojów to może to właściwa wersja, bo porcelanka jest czysta i nie wygląda na wytartą.
            Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
            X