Fragment artykułu : "Lotnicze tradycje Białej Podlaskiej", Część 1 z Ilustrowanego Magazynu Miłośników Historii Lotnicta Polskiego, LOTNICTWO Z SZACHOWNICĄ. (numer 25):
Browar w Białej Podlaskiej, a Podlaska Wytwórnia Samolotów "P.W.S"
Collapse
X
-
Browar w Białej Podlaskiej, a Podlaska Wytwórnia Samolotów "P.W.S"
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DTagi: brak
-
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Dodatkowo we wspomnianej Cieleśnicy także był browar należący do rodziny Rosenwerth. Wybudowany był przez A. Serwińskiego (bodaj zarządcy majątku, jeszcze przed przejęciem go przez Rosenwerthów około roku 1842). Ale nic więcej na ten temat nie wiem.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Jak na razie, dysponując planami rozbudowy PWS w latach 1924 - 33 (ze zbiorów Archiwum Państwowego w Lublinie) można stwierdzić, że w skład pierwszych zabudowań fabryki wchodził duży budynek warsztatów (o wym. ponad 50 m na ~25 m), duża drewniana szopa (20 na 25 m), skład murowany (14,5 na ~6 m) oraz mniejsze zabudowania, w tym murowany dom mieszkalny (15 na 7 m), dwa drewniane i chlewy.
Który to mógł być browarny? Obstawiam ten duży warsztatowy.Last edited by e-prezes; 2014-01-14, 18:53.
Comment
-
Comment